Educația : ÎNCOTRO ?

0
199

„Nu-nțeleg…!”

 
   Așa spun majoritatea elevilor care accesează în orice moment informații de pe net , însă nu știu să le pună cap la cap și să realizeze cu adevărat o INFORMAȚIE care să-i sporească cunoașterea realităților în care trăiesc. Vedem statistici, invocate chiar de către cei care au oficial calitatea de profesori, care arată procente îngrijorătoare despre copii și tineri care nu înțeleg sensul cuvintelor auzite, citite sau folosite în vorbirea curentă, numiți generic – analfabeți funcționali. 
  Întrebare : „Cine trebuia să se ocupe de predarea înțelesului cuvintelor , cuvintele fiind haina de prezentare a gândirii ? Cine trebuia să transmită tinerilor voința de a fi puternici prin propria lor gândire și căile de a ajunge la aceasta stare naturală? 
 Iar răspunsul ar fi…  educatorii , de la orice nivel Aceștia sunt și trebuie să fie ghizii spirituali ai copiilor s
și tinerilor. Să le dea jaloanele pentru a ajunge la înțelesul informațiilor, să-i orienteze să găsească sensul cuvintelor și al evenimentelor trăite sau despre care au luat cunoștință.
   Există propuneri legislative care , odată adoptate ca lege, ar ajuta educatorii depășiți de ritmul și cerințele învățământului Mileniului al treilea să se poată retrage onorabil la o pensie anticipată. Ar fi echitabil, just și etic pentru toți. Avem nevoie de –Educatorii mileniului trei- recrutați din rândul miilor de tineri licențiați care caută un loc de muncă.
   Să mulțumim celor care au fost buni și necesari la o anumita Oră a Istoriei și sa spunem ” Bun venit” educatorilor Mileniului trei !
Sursa foto : https :// google.com
Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 15 Septembrie 2020 în exclusivitate.Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent
    
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here