Puiu Popoviciu rămâne cu pedeapsa de șapte ani de închisoare în dosarul Băneasa. Curtea de Apel a respins cererea de revizuire a condamnării, dar decizia nu e definitivă

0
63

Curtea de Apel București a respins marți, 15 septembrie, o cerere de revizuire formulată de către omul de afaceri Puiu Popoviciu împotriva sentinței de condamnare la șapte ani de închisoare în dosarul Băneasa, respectiv pentru frauda cu terenurile Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV). Decizia Curții de Apel București nu este definitivă.

Milionarul a apelat la această cale extraordinară de atac pentru a scăpa de pedeapsă, însă cererea sa fost respinsă de judecătorii CAB, informează Antena 3.

Alți doi inculpați au formulat cerere de revizuire, în același dosar. Este vorba despre Ioan Niculae Alecu, fostul rector al USAMV București și Ștefan Diaconescu, fostul secretar științific și rector în cadrul USAMV București.

„Respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de revizuenţii Popoviciu Gabriel Aurel, Alecu Ioan Niculae şi Diaconescu Ştefan împotriva sentinţei penale nr.115/F/23.06.2016 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti-Secţia I Penală definitivă prin decizia penală nr. 266/A/02.08.2017 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În baza art. 275 alin. 2 şi 4 C.p.p. obligă revizuenţii la plata sumei de câte 100 lei fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat . Cu apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 15.09.2020”, se arată în decizia CAB publicată pe portalul instanțelor de judecată din România.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat în urmă cu trei ani în dosarul Băneasa

Afaceristul Puiu Popoviciu a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare în dosarul Băneasa, în luna august 2017.

Înainte de a fi condamnat, acesta a plecat în Marea Britanie, acolo unde a și fost localizat de autorități, audiat și apoi lăsat în libertate.

Procedura de extrădare durează încă de atunci, iar în acest timp milionarul a apelat la toate căile extraordinare de atac pe care le-a avut la dispoziție.

Puiu Popoviciu a pierdut definitiv 224 de hectare, terenurile unde se află magazinul Ikea, Mall Băneasa și Ambasada SUA

Puiu Popoviciu a pierdut definitiv 224 de hectare, terenurile unde sunt construite magazinul Ikea, Mall Băneasa și Ambasada SUA în România.

Înalta Curte a respins, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Alecu Ioan Niculae, Popoviciu Gabriel Aurel şi Diaconescu Ştefan şi de părţile responsabile civilmente Băneasa Rezidenţial SRL, Băneasa Business & Technology Park SA şi Băneasa Investments SA împotriva aceleiaşi sentinţe penale, informează Adevărul.ro.

Sentinţa e definitivă şi înseamnă confiscarea de la omul de afaceri Puiu Popoviciu a terenului de 224 de hectare din Băneasa pe care sunt construite magazinul Ikea, mallul Băneasa şi Ambasada SUA.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here