Una dintre cele mai populare destinații turistice pentru români impune noi restricții din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19

0
90

Restricţiile impuse pentru limitarea numărului de noi cazuri de COVID-19 au fost înăsprite în Grecia de către autorităţi, pe măsură ce numărul de noi infectări continuă să crească.

De luni, 21 septembrie și până pe 4 octombrie, cel mult nouă persoane vor putea să se adune în aer liber, în timp ce până la 20 de persoane pot participa la înmormântări, nunţi şi botezuri, informează MEDIAFAX.

Concertele în spațiile închise şi în aer liber au fost suspendate, iar persoanelor cu vârsta de peste 68 de ani li s-a cerut să-şi reducă deplasările şi să evite utilizarea mijloacelor de transport în comun.

Creşterea numărului de infectări din ultimele luni a forţat autorităţile să reintroducă treptat interdicţiile, inclusiv impunerea utilizării obligatorii a măştilor de protecție în toate spaţiile publice şi private închise.

Autorităţile elene au raportat 339 de noi infecţii vineri, după 359 înregistrate joi, cu jumătate din cazuri în Attica, regiune în care se află și capitala țării, Atena. O treime din populația țării locuiește în această regiune.

„Vedem tendinţe crescătoare, iar epicentrul este Atena. Creşterea infecţiilor coincide cu întoarcerea din vacanţă”, a declarat prof. Gikas Magiorkinis, expert în boli infecţioase.

Numărul total de cazuri înregistrate în Grecia de la începutul pandemiei este acum de 14.738, iar 327 de persoane au murit.

Și Danemarca a anunțat noi restricții

Și autoritățile daneze au decis vineri să extindă restricțiile antiepidemice deja în vigoare în capitala Copenhaga la nivelul întregii țări și vor impune, totodată, restricții suplimentare, ca urmare a unei creșteri semnificative a numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

Astfel, începând de sâmbătă, restaurantele, cafenelele si pub-urile se vor închide la nivel național la ora 22:00, a anuțat premierul Mette Frederiksen în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, toți clienții acestor localuri vor fi obligați să poarte măști de protecție, pe care le vor putea scoate abia după ce se vor așeza la masă.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here