Update. Nicușor Dan: ”Persoanele pe care le-am avut în vedere sunt cele care vin și fac zgomot în fața sediului”/ Firea: ”Sunt și voi fi mereu alături de toate femeile!”/ Nicușor Dan despre valori și apa caldă: ”Fiecare societate are panaramele ei, dar într-o societate normală ele stau undeva la periferie”

0
69

Nicușor Dan: ”Pentru mine, acest cuvânt are interpretarea comună de persoană ridicolă care caută scandalul. Persoanele pe care le-am avut în vedere sunt cele două agitatoare care vin și fac zgomot în fața sediului”

Nicușor Dan a transmis luni seară pe Facebook că nu a folosit interpretarea vulgară a cuvântului „panaramă” atuncî când a afirmat luni că este „din păcate, suntem cam la egalitate”

„Înțeleg că există diverse interpretări ale mesajului meu de astăzi.

Ca să fie totul foarte clar:

1. Nu am folosit interpretarea vulgară a cuvântului „panaramă”. Pentru mine, acest cuvânt are interpretarea comună de persoană ridicolă care caută scandalul. Sunt de 20 de ani în spațiul public și nu am folosit niciodată vulgarități.

2. Persoanele pe care le-am avut în vedere sunt cele două agitatoare care vin și fac zgomot în fața sediului, care au perturbat mai multe evenimente electorale și care sunt invitate constant în prime-time exact la televiziunile care promovează fake news-uri despre mine”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Reactia Gabrielei Firea

Gabriela Firea a avut o reacție pe Facebook după declarația contracandidatului său, Nicușor Dan, care a afirmat că ”vrea ca fetiţei sale să nu i se spună că o panaramă este mare vedetă. Din păcate, suntem cam la egalitate”.

Primarul Capitalei a transmis că este alături de toate femeile, indiferent de statutul social, niciuna încadrându-se în termenul definit de Nicușor Dan.

”Sunt și voi fi mereu alături de toate femeile! Am încercat să le usurez viața pe cât posibil. Ele duc greul! Nu sunt ”panarame”, cum zice un candidat. Ele sunt mame, bunici, fiice, soții, prietene, iubite. Ca și mine”.

 

Nicușor Dan, candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei Nicuşor Dan, a făcut noi declarații despre miza campaniei electorale, în contextul în care și-a prezentat priorităţile programului cu care s-a înscris în cursa electorală, precizând că este ”mai mult decât o discuție despre apa caldă”. Nicușor Dan explică că lupta se duce între aparatul de propagandă care susține că ”Bucureştiul nu a dus-o niciodată mai bine” și valorile construite de-a lungul anilor în România, pe baza cărora, potrivit spuselor acestuia, ” o panaramă este mare vedetă”. Nicușor Dan a adăugat că „din pacate, suntem cam la egalitate”. Afirmațiile vin în contextul în care Nicușor Dan a prezentat, sâmbătă, rezultatele unui sondaj de opinie care arată că 33% din intenţia de vot a electoratului din Bucureşti se îndreptă către el, iar principala sa contracandidată, Gabriela Firea (PSD), se situează cu 2,5 procente în urma sa. Colegii de partid promit apă caldă votanților, precizând că sunt ”obligați să vorbească despre lucruri de bază”

Nicușor Dan despre campania electorală:  Este o campanie despre valori, o campanie despre demnitate

„Am spus că această campanie e mai mult decât o discuţie despre cine aduce apă caldă, cât de ridicol poate să sune asta. Este de fapt o campanie despre valori, este o campanie despre demnitate  şi este o campanie împotriva imposturii. De când a început campania asta mă tot gândesc cum e posibil totuşi, cum e posibil ca să nu fie evident că o să câştigăm, în condiţiile în care oraşul este în faliment, în care oamenii nu au apă caldă, traficul e sufocat, poluarea e mai mare?”

Colegii de partid promit apa calda votantilor, precizand ca sunt ”obligati sa vorbeasca despre lucruri de baza”

Mesajul USR-PLUS: ”USR-PLUS nu reinventează apa caldă, dar vă promite că o veți avea”

”Ne-ar plăcea să vă vorbim în această campanie de București ca Smart City și despre cum vom folosi noile tehnologii digitale pentru a concura celelalte capitale europene în ceea ce privește calitatea vieții. În schimb, doamna primar Firea, cea care nici nu locuiește în București, ne obligă să vorbim de lucruri de bază, dar care ne lipsesc, asta deși cu toții le speram rezolvate încă din secolul trecut. Aici ne-au adus Firea și PSD.

Pentru apă caldă, dar mai ales pentru bun simț în relația cu cetățenii, votați 

Nicușor Dan, un om care înțelege Bucureștiul și problemele reale cu care se confruntă locuitorii săi.

Dacă nu sunteți în țară pe 27 septembrie ne puteți ajuta dând un telefon acasă sau la prieteni pentru a-i îndemna să iasă la vot”.

Candidatul susținut de PNL și USR-PLUS contestă declarațiile autorităților din București, conform cărora cetățenii capitalei nu au dus-o niciodată mai bine. Nicușor Dan explică că lupta se duce între aparatul de propagandă care susține că ”Bucureştiul nu a dus-o niciodată mai bine” și valorile construite de-a lungul anilor în România, pe baza cărora, potrivit spuselor acestuia, ” o panaramă este mare vedetă”.  Nicușor Dan a adăugat că „din păcate, suntem cam la egalitate”. Afirmațiile vin în contextul în care Nicușor Dan a prezentat, sâmbătă, rezultatele unui sondaj de opinie care arată că 33% din intenţia de vot a electoratului din Bucureşti se îndreptă către el, iar principala sa contracandidată, Gabriela Firea (PSD), se situează cu 2,5 procente în urma sa.

Nicusor Dan: ”Lupta de valori în care eu vreau ca fetiţei mele să nu i se spună că o panaramă este mare vedetă. Fiecare societate are panaramele ei, dar într-o societate normală ele stau undeva la periferie”

”Cum e posibil? Şi răspunsul este, dacă ne uităm în istoria recentă, o să vedem că această aberaţie este posibilă când reacţia oamenilor la puterea instalată e disproporţionat de mică, pentru că în anii ‘80 vedeam cu toţii magazinele goale şi ni se spunea la televizor că o ducem foarte bine. Am depus la Primăria Capitalei cele 26.000 de sesizări trimise de cetăţeni în două săptămâni şi am văzut Bucureştiul real – cu gropi, cu mii de locuri în care se aruncă ilegal deşeuri, cu poluare, cu lipsa apei calde, cu toate problemele pe care Bucureştiul le ştie. Şi pe de altă parte avem un uriaş aparat de propagandă care ne spune că Bucureştiul nu a dus-o niciodată mai bine şi niciodată nu a avansat mai mult. De fapt lupta este în nişte oameni care cred în nişte valori şi acest uriaş aparat de propagandă, care acum se bazează pe bani şi înainte de baza pe alte tipuri de forţe. Lupta de valori în care eu vreau ca fetiţei mele să nu i se spună că o panaramă este mare vedetă, da? Şi, din păcate, suntem cam la egalitate. Fiecare societate are panaramele ei, dar într-o societate normală ele stau undeva la periferie”

Candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a prezentat luni seara, la Teatrul Naţional Bucureşti, priorităţile programului cu care s-a înscris în cursa electorală.

„Miza acestor alegeri, dincolo de trafic, apă caldă, poluare, şcoli, condiţii de viaţă, este de fapt despre demnitate şi este despre rezistenţa bucureştenilor la nesimţire, la spoială, la impostură. Sunt foarte optimist că o să ieşim victorioşi din această campanie şi că o să fie momentul de început al noului Bucureşti, al unui Bucureşti al demnităţii şi al unui Bucureşti în care oamenii vor fi parte din acest oraş şi mândri că lucrează pentru construcţia lui”, a susţinut Dan.

La eveniment au participat şi preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, copreşedinţii USR PLUS Bucureşti, Vlad Voiculescu şi Claudiu Năsui.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here