GÂNDUL GREEN. Dan Vardie, la Gândul Live: „Ceea ce facem aici este o extensie a acestui concept, la o scară mult mai mare”

0
81

Publicația online GÂNDUL.RO lansează emisiunea Gândul Green, singura emisiune din România care dezbate cele mai ”verzi” subiecte, alături de cei mai ”eco-friendly” invitați. Emisiunea este prezentată de Dan Vardie, unul din cei mai importanți jurnaliști/editori din domeniul auto în Europa, fondatorul celui mai cuprinzător Juriu European AUTOBEST (31 de țări membre), autorul proiectelor ECOBEST Challenge, HUblot Nastiebang, ZENITH Range Rover și Alfa Romeo Chronoswiss Regulateur Quadrifoglio, precum și fondatorul galelor CAESAR Gala Awards și TEMPORIS Gala Awards, și va fi difuzată pe site-ul Gândul (GÂNDUL.RO), pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube al publicației, în fiecare miercuri – la ora 21.00 – și redifuzată joia de la ora 10.00.

Dan Vardie, despre Gândul Green: „A discuta despre energia verde nu mai este un sport al minții”

„Nu am avut emoții nici la filmări, nici acum. Dar eu mă ocup de ani de zile de asta. Încerc să îi conving pe români că automobilul electric este viitorul. Ceea ce facem aici pe Gândul Green este o extensie a acestui concept, la o scară mult mai mare, mai cuprinzătoare, decât erau numai mașinile și electromobilitatea.

A discuta despre energia verde nu mai e un sport al minții, este o ultra-mega-necesitate. Ne propunem să nu avem dezbateri politice. Emisiune asta este despre energie verde, despre tehnologii verzi, produse verzi, reciclare, în prima emisiune avem CASA VERDE, despre stații electrice. Vorbim despre tot ce intră în acest concept.

Dar sensul a fost să-i dăm omului care privește ceva care să gândească, ceva care să acționeze. Eu mizez pe două lucruri: astea sunt datele probleme și ăsta e buzunarul tău.

Când îi spui omului concret niște cifre legat de panourile electrice, că statul îți dă 20.000 pentru a deveni independent energetic… Ai dreptate, asta facem, construim, ajutăm oamenii să realizeze niște lucruri, dincolo de vrăjeala politică, să apărăm planeta, le arătăm de ce nu trebuie să moară planeta.

Vardie: „Cât de prost să fii ca român să spui că ești bun de gunoier?”

Le arătăm unor politicieni unde au greșit. Dar ideea este că și oamenii ăștia care conduc sunt zone unde chiar trebuie să faci ceva. Toate astea se reduc la niște deal-uri mai mici. Până și chestia asta cu gunoiul, alt subiect din emisiune. Un invitat a spus: La noi costă 15 euro și în Occident costă 150. Cât de prost să fii ca român să spui că ești bun de gunoier?

Sunt și subiecte drăguțe, legat de iubirea pentru mediu. Gândește-te doar la visul ăsta că vii în casă și spui „Alexa, închide lumina”. Să ai o baterie, inclusiv bateria de la mașina electrică devine baterie pentru casa ta.

Diseară vă dau întâlnire tuturor la Gândul Green, măcar un pic dacă ajutăm oamenii în aceste gânduri, eu cred că ne-am făcut treaba ca jurnaliști, ca televiziune de forță online. Nu are cum să fie altfel decât mult mai bine. La noi le vom spune în fiecare săptămână.

Intrați pe gândul.ro, ora 21.00”, a declarat DAN VARDIE, la GÂNDUL LIVE.

https://www.gandul.ro/gandul-green/gandul-ro-lanseaza-emisiunea-gandul-green-cu-dan-vardie-energia-verde-provenita-din-resurse-regenerabile-este-singura-sursa-sustenabila-19508472
Gândul Green cu Dan Vardie, în fiecare MIERCURI, de la ora 21.00 pe gândul.ro
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here