„Mâine începe de astăzi…”

0
111
    Motto : „ E un dar de a spune mult în puține cuvinte .”- Mihai Eminescu
Suntem lăsați pe ” pilot automat ” …?
   Adevărul reamintit de marele gânditor român ar trebui aprofundat de către toți politicienii, știut fiind că PUTEREA POLITICĂ este centrul de la care pleacă totul…Așa a fost de când e această lume. Suntem în perioada alegerilor locale, urmată de alegerile pentru a pătrunde în Parlament , însă nu găsim în discursul politicienilor ” cuvintele potrivite” care să ne lumineze, să ne arate ce urmează și cum trebuie să acționăm pentru adaptarea rapidă la marile transformări . 
Peste tot avem de a face cu o multitudine de informații, informări și prea puține cuvinte care să ne pregătească pentru noua era a umanității!
 Cu noi, oamenii obișnuiți, captivi în lupta cu virusul, se întâmplă ceva original : pe de o parte , știm din ce în ce mai puțin despre sau în ce direcție ne îndreptăm din punct de vedere economic și, în special, social și moral, iar, pe de altă parte, și cei care au ” cuvinte potrivite ” și înțeleg ce se întâmplă, preferă să tacă, lasându-ne pe – pilot automat- , adică fără suport logistic sufletesc.
  Mă intreb și vă provoc și pe dumneavoastră la un exercițiu de imaginație, punându-vă următoarea întrebare: unde sunt politicienii cu știința de a anticipa evenimentele și cu forța de a călăuzi pe cei mulți către o viață demnă ? Dar sociologii , cei care sunt vizibili în alegeri, cei specializați să identifice cauzele crizei sociale și morale și să ne arate calea de iesire…pe unde s-au ascuns?
   Din informațiile la vedere pentru toți , aflăm că , în alte părți ale lumii, cei care exercită conducerea țării  au și alte preocupări decât lupta continuă pentru perpetuarea rămânerii la butoanele puterii, cum ar fi : schimbarea mentalităților și a stilului de viață, respectiv trecerea de la consumerism la un mod de trai bazat pe simplitate, cu alimente, apă, aer- curate, și locuind într-un mediu nepoluant, rezultat al muncii tuturor. 
 Să reținem bine că fără voință și pr6otectie politică, fără viziunea celor care exercită puterea statală, nu va exista – mai bine –pentru noi. 
Noua eră a umanității nu va fi a celor care distrug, ci a celor care zidesc, în special , care se îngrijesc ca oamenii să fie sănătoși, motivați și de asemenea educați. 
  Să privim în trecut numai pentru a înțelege și să citim evenimentele pentru a afla Viitorul !
Sursa foto: https://google.ro
Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 23 Septembrie 2020 în exclusivitate.Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here