Orașul în care portul măștii a devenit obligatoriu 24 de ore din 24! Autoritățile vorbesc despre un „potențial focar de coronavirus”

0
88

În orașul italian Genova, portul măștii a devenit obligatoriu 24 de ore din 24! Localnicii vorbesc despre o decizie controversată luată de autoritățile întrucât în zonă nu este recunoscut niciun focar de Covid-19.

Totuși, președintele regiunii Liguria, Giovanni Toti, și primarul din Genova, Marco Bucci, susțin că „suntem în fața unui potențial focar de contaminare” cu noul coronavirus. Și, dacă e potențial, atunci toată lumea va purta mască de protecție timp de 24 de ore în centrul istoric al orașului Genova! Cine nu respectă regula, riscă. Și riscă al naibi de mult, spun italienii!

În centrul din Genova s-au înregistrat 63 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, obligând regiunea Liguria, în acord cu primăria şi autorităţile sanitare, să ia măsuri de prevenire care au intrat în vigoare de miercuri, 23 septembrie. Atenție, pe o perioadă nedeterminată! Potrivit ordonanţei adoptate de autoritățile din Liguria, masca a devenit obligatorie în exterior şi indiferent de distanţa dintre persoane.

Obiectivul este „de a elimina din faşă focarul potenţial”, au adăugat cei doi oficiali din Genova.

La fel ca vecinii săi europeni, Italia se confruntă cu o resurgenţă a contaminării cu coronavirusul, însă de o mai mică amploare decât în ţări ca Franţa şi Spania. În peninsulă s-au înregistrat 1.640 de cazuri noi în 24 de ore, faţă de 10.799 în Spania şi 13.072 în Franţa.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here