Focar de COVID-19 la AJOFM Bistriţa-Năsăud. Mai mulți angajați s-au infectat cu noul coronavirus

0
58

Nouă angajaţi de la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Bistriţa-Năsăud au COVID-19, au transmis, sâmbătă, reprezentanţii Prefecturii.

Potrivit Prefecturii Bistriţa-Năsăud, între cazurile noi raportate sâmbătă de îmbolnăvire cu COVID-19 sunt nouă angajaţi de la AJOFM.

De asemenea, un elev de Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Bistriţa, un profesor de la Liceul „Radu Petrescu” Prundu Bârgăului, o infirmieră şi kinetoterapeut de la un centru recuperare, precum şi un asistent medical sunt între cazurile noi de COVID-19 raportate sâmbătă.

De la debutul epidemiei, în judeţ au fost confirmate 1.468 de cazuri de COVID-19 şi 104 decese

Focar de coronavirus la loturile naționale de judo

Numărul sportivilor testați pozitiv cu coronavirus de la loturile națioanale de judo a ajuns la 22. Sunt infectați inclusiv trei membri ai staff-ului tehnic.

Pe 22 septembrie, la Brașov și Cluj-Napoca, au fost efectuate noi teste pentru depistarea COVID-19. Rezultatele au venit miercuri și, din păcate, numărul celor care au contractat virusul a crescut la 22. În urma primelor teste efectuate, au fost depistați pozitiv cu coronavirus 16 băieți și o fată.

“În această seară (n.r. miercuri) au sosit testele făcute la Braşov, de băieţi şi la Cluj, de fete. Din loturile masculine, cei 16 depistaţi pozitiv iniţial au fost reconfirmaţi, în plus alţi trei sportivi au rezultate pozitive. Iar la fete, în afara cazului Elenei Stere, au mai fost depistate pozitiv alte două sportive din lotul de cadete. La senioare nu avem niciun caz pozitiv. În total sunt 19 băieţi şi 3 fete”, a declarat Eduard Zgorcea, directorul departamentului internațional din cadrul Federației Române de Judo.

Focar de COVID-19 la APIA Alba. Mai mulți angajați au refuzat să se testeze

Un nou focar de COVID-19 a fost depistat în România. Şase angajaţi ai APIA Alba au fost depistaţi cu noul coronavirus.

„Numărul crescut de cazuri depistate în ultimele 24 de ore este determinat de testarea masivă a contacţilor direcţi ai cazurilor pozitive identificate anterior şi trebuie interpretat în contextul creşterii aproape constante a numărului de cazuri din ultima perioadă, ca urmare a unei răspândiri comunitare accentuate a virusului.

Astfel, existând mai multe cazuri evident că există şi mai mulţi contacţi (suspecţi), stabilindu-se că fiecare pozitiv are cel puţin un contact (membru de familie sau apropiat). Scopul DSP Alba este în continuare de a testa cât mai mult (joi au fost efectuate peste 900 de teste), pentru a depista şi izola pozitivii şi astfel a limita, pe cât posibil, răspândirea virusului. Raportat la numărul de teste, procentul de pozitivi a fost ieri de 4,8%”, au transmis reprezentanţii DSP Alba, potrivit Agerpres.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here