Ludovic Orban, despre victoria de la Primăria Capitalei: „A fost o bătălie epică, de o dificultate extremă!”

0
64

Premierul Ludovic Orban, care este și președintele PNL, a vorbit marți seară, la B1 TV, în cadrul emisiunii „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, despre rezultatul alegerilor locale din 2020, dar și despre alte subiecte de interes de pe scena publică.

De exemplu, despre cazurile de la Timișoara și Brașov, unde partidul a pierdut posturile de primari, care au fost câștigate de candidați ai USR-PLUS.

„La dumneavoastră în emisiune am atras atenția că această bătălie de la locale este cea mai grea bătălie politică și că nu poate fi considerată câștigată, pentru că ne-am luptat cu 29 de președinți de consilii județene PSD, ne-am luptat cu 1.700 de primari în funcție, satrapi, și pe sistem de alegere a primarilor într-un singur tur, și practic ne-am luptat cu un întreg sistem de putere construit în jurul acestor baroni roși și în jurul acestui tip de primari ai PSD. A fost o bătălie de o dificultate extremă. (…) Bătălia de la București a fost epică”, a precizat premierul.

 

Întrebat cu ce poate premierul să ajute Bucureștiul și să îl sprijine pe Nicușor Dan, premierul a declarat: „Foarte multe proiecte sunt proiecte care sunt în legătură. E nevoie de o colaborare foarte bună între Primarul General al Capitalei și Guvern. Vă dau un exemplu, metroul. Metroul e la Ministerul Transporturilor. Dezvoltarea rețelei de metrou se face de către Metrou și de către Ministerul Transporturilor, dar ea trebuie să se facă pe un concept de mobilitate, care este convenit cu Primăria Capitalei și eventual și cu arealul metropolitan.

Întrebat despre o eventuală înscriere a lui Nicușor Dan în PNL, Ludovic Orban a afirmat că „asta este o decizie pe care trebuie să o gândească Nicușor Dan. Deocamdată, nu discutăm acest subiect. Deocamdată, Nicușor Dan a fost ales cu sprijinul nostru și cu sprijinul celor de la USR-PLUS, dar mai ales prin votul bucureștenilor, care așteaptă.

Ludovic Orban, despre eșecul PNL de la Timișoara și Brașov: „Poate durata prea mare a mandatului, poate incapacitatea de a comunica”

Premierul Ludovic Orban, care este și președintele PNL, a vorbit marți seară, la B1 TV, despre cazurile de la Timișoara și Brașov, unde partidul a pierdut posturile de primari, care au fost câștigate de candidați ai USR-PLUS. Întrebat despre colaborarea cu partenerii de la USR-PLUS, președintele PNL Ludovic Orban a spus că pe el îl interesează doar datele.

„PNL a câștigat alegerile cu 34%, pe locul 2 a fost PSD 30%, asta la votul politic, și pe locul 3 USR cu 13%. Ăsta e rezultatul. Sigur că am văzut că unii nu văd decât victoriile de la Timișoara și Brașov ale USR-PLUS. Foarte bine, asta a fost voința alegătorilor, deși ambii primari pe care i-am avut noi au niște rezultate deosebite în administrație, sigur poate durata prea mare a mandatului, poate incapacitatea de a comunica, dar rezultatele concrete se văd. În Timișoara, nu știu câte pasaje, nu știu câte dezvoltări imobiliare spectaculoase, sistem de management al traficului”, a declarat Orban la postul B1TV.

Clotilde Armand anunță că, matematic, a câștigat Primăria Sectorului 1: „Diferența e de peste 1.000 de voturi! Nu există baza legală pentru renumărare”.

Clotilde Armand (candidatul USR-PLUS, susținut și de PNL) și-a anunțat victoria marți seară, cu puțin timp înainte de miezul nopții, la Primăria Sectorului 1. Ea susține că diferența este de peste 1.000 de voturi în favoarea ei, față de contracandidatul Daniel Tudorache (candidatul PSD).

Clotilde Armand a obținut 36.255 de voturi, iar contracandidatul ei, Daniel Tudorache (PSD) a primit 35.322 de voturi, potrivit unor surse USR, citate de Digi 24.

Armand și-a avertizat adversarii să nu mai „umble la voturi” și a promis că ancheta pornită privind eventualele fraude va merge până la capăt.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here