HAOS total la TAROM! Contractul colectiv de muncă nu mai este în vigoare! Ce se întâmplă cu cei peste 1000 de angajați (EXCLUSIV GÂNDUL)

0
203

Continuă dezvăluirile-bombă despre Compania Națională de Transporturi Aeriene Române. Haos total la TAROM după ce conducerea societății a recunoscut că nu mai este în vigoare contractul colectiv de muncă, semnat la 01.10.2019! Ce se întâmplă acum cu cei peste 1000 de angajați, nimeni nu poate răspunde.

Și mai grav este că, din câte se pare, nimeni nici nu își asumă răspunderea. Cert este că un document intrat în posesia noastră și pe care GÂNDUL.RO îl publică în EXCLUSIVITATE scoate la iveală situația dezastruoasă a companiei.

TAROM, pe un butoi de pulbere. Ce adresă au primit sindicaliștii

Documentul poartă numărul de înregistrare 6433 și este datat 08.10.2020, fiind adresat Sindicatului ETOS TAROM, Sindicatului Național Tehnic TAROM, Sindicatului Unit TAROM și Federației Naționale a Sindicatelor Portuare (FNSP).

„Având în vedere adresa dvs. înregistrată sub nr.17465/30.09.2020”, se arată în document, conducerea companiei TAROM ține să reamintească adresanților următoarele:

  1. La nivelul TAROM nu există un contract colectiv de muncă în vigoare;
  2. Acordul colectiv nr.SG8614/01.10.2019 nu este un contract colectiv de muncă, fiind negociat de TAROM și de o serie de sindicate nereprezentative ale căror membri sunt angajați ai TAROM, respectiv Sindicatul Național Tehnic TAROM, Sindicatul Exploatare Tehnică Aeronave, Sindicatul Independent Operațional TAROM, Sindicatul ETOS, Sindicatul Democratic Siguranța Zborului TAROM, Sindicatul Personalului Navigant TAROM, Sindicatul Însoțitorilor de Bord din România, Sindicatul Piloților de Linie din România;
  3. Acordul colectiv nr.SG8614/01.10.2019 are o aplicabilitate în timp limitată și fiind valabil până la încheierea unui nou contract/ acord colectiv de muncă;
  4. Cu toate că valabilitatea Acordului colectiv nr.SG8614/01.10.2019 a fost prelungită prin efectul Legii nr.55/2020, reprezentarea părților la momentul încheierii Acordului colectiv nr.SG8614/01.10.2019 a fost aceea că aplicabilitatea sa este limitată în timp.

În consecință, conducerea TAROM a constatat că mandatele reprezentanților salariaților au expirat, drept pentru care ei nu pot lua parte la negocierile pentru încheirea unui nou acord. Astfel, discuțiile pentru un nou contract colectiv de muncă se vor relua doar după ce la nivelul salariaților vo avea loc alegeri privind desemnarea liderilor de sindicat care să-i reprezinte. Până atunci, drepturile celor 1000 și ceva de angajați ai TAROM sunt la cheremul… angajatorului! Care a și decis reducerea la 4 zile pe săptămână a programului de lucru (DETALII AICI).

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here