Ce este mobilierul urban si ce legatura exista intre acesta si echipamentele fitness?

0
299

Mobilierul urban a fost implicat de secole in planificarea spatiala a oraselor si metropolelor. Incet, dar sigur, mediul urban s-a schimbat treptat pana la punctul de a da nastere astazi la noi provocari privind conceptia spatiului public, dar si aparitia unor echipamente de joaca pentru copii. Dar ce anume intelegem prin „mobilier urban si echipamente de joaca”?

Mobilier urban din ce in ce mai diversificat

Din timpuri vechi, a existat o proliferare fara precedent a mobilierului si echipamentelor urbane destinate bunastarii locuitorilor oraselor. Curatenia orasului, iluminatul public, dispozitivele de informare publica, cum ar fi indicatoarele stradale sau indicatoarele municipale, fara a uita restul de mobilier, cum ar fi bancile publice sau echipamentele de joaca pentru copii sau cele de fitness pentru adulti, pe scurt, spatiul public a fost investit cu un multitudine de obiecte noi.

Termenul „mobilier urban” se refera tocmai la toate echipamentele si dispozitivele instalate in spatiul public al unei comunitati pentru a satisface nevoile functionale ale populatiei.

Noi cerinte, noi provocari: mobilier inteligent

Mobilierul urban se confrunta astazi cu noi provocari care depasesc simpla satisfacere a nevoilor functionale.

Oamenii cauta din ce in ce mai mult mobilier care sa indeplineasca standardele de dezvoltare durabila, cu o preferinta pentru materialele reciclate.

In acelasi timp, spatiul public este perceput acum ca un loc de sociabilitate si schimburi in care calitatea vietii are prioritate. De aici rezulta o tendinta pentru spatiile verzi, fatadele verzi si alte parcuri urbane, inclusiv echipamente sportive de fitness in aer liber.

In plus, odata cu dezvoltarea tehnologiilor si aparitia obiectelor conectate, tendinta devine tot mai clara pentru mobilierul inteligent urban, care contribuie la o buna gestionare a serviciilor comunitare, in contextul transportului. in comun, de exemplu, sau pentru colectarea deseurilor.

Provocarea va fi sa reusim sa satisfacem aceste noi cerinte ale populatiei, pastrand in acelasi timp mobilierul armonios si coerent, care ofera imaginea de marca, precum si identitatea comunitatii.

Fitness urban: exercitii fizice in oras, fara a cheltui 1 leu!

Sa ai grija de corpul tau atunci cand nu ai un buget pe care sa il dedici sportului nu este o sarcina imposibila. Odata cu mobilierul urban, orasul si spatiile sale devin o sala de sport.

Utilizarea mobilierului urban si a spatiilor verzi din jur ca loc de joaca este conceptul de antrenament urban sau fitness urban. Singur sau in grup, cu sau fara antrenor, acest sport este accesibil tuturor, indiferent de nivel.

Se practica pe langa alergare, un alt sport sau ca activitate in sine. Este un sport distractiv si variat, care poate fi practicat fara prea mult efort – de exemplu pentru o sesiune de stretching – sau dimpotriva, pana la extrem. Antrenamentul urban este o modalitate excelenta de a construi muschi si cardio, in aer liber si fara a cheltui un leu.

Unde sa te antrenezi

In oras, la tara, in vacanta … Fiecare mediu este diferit, dar se preteaza la o sesiune de instruire urbana. Cuvantul de ordine este de a folosi arhitectura si instalatiile urbane. Scari, trepte, banci, chenare, ziduri joase, rampe, toate se adapteaza la mai multe exercitii. Abs, genuflexiuni, flotari, exercitiile sunt disponibile infinit si pe mai multe suporturi, la inaltimi diferite de sol.

In orase si parcuri, vedem, de asemenea, aparitia din ce in ce mai multe echipamente de fitness ca cele din salile de fitness. Acestea sunt accesibile tuturor, gratuit si iti permit sa te antrenezi intr-un cadru verde. Exista adesea echipamente si facilitati care iti permit sa faci exercitii cu greutatea corporala. Fisele explicative sunt in general aplicate pe sau in jurul echipamentelor pentru a permite utilizarea lor corecta.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here