Cum sa amenajezi un loc de joaca in aer liber?

0
295

Amenajarea unei zone de joaca in aer liber, in curte sau gradina ta poate avea mai multe avantaje, atat estetice si practice. Cel putin copiii tai nu mai trebuie sa mearga in parcuri pentru a face miscare. Si vei avea ceva cu care sa intampini si copiii oaspetilor sau prietenilor tai in timpul gustarilor de ziua de nastere. Dar cum sa o faci? Ce jocuri sa instalezi? Ce materiale sa folosesti?  Iata ce este bine de stiut despre acest tip de proiect si urmareste si ce promotie locuri de joaca pentru exterior exista.

Dezvoltarea unei zone de joaca in aer liber: Cum se procedeaza?

In ceea ce priveste designul exterior, zona de joaca pentru copii ofera activitati in aer liber: jocuri gonflabile, trambulina, tobogan – este solutia ideala pentru ei ca sa se joace in gradina! Concepute pentru a dezvolta imaginatia, abilitatile motorii si pentru a promova consumul de energie, spatiile de joaca sunt potrivite pentru copiii de toate varstele, respectand in acelasi timp regulile de siguranta.

Tipurile de jocuri pe care le poti instala

Este posibil sa amenajezi un loc de joaca in aer liber folosind o tema specifica. Acest lucru va limita alternativele de jocuri care urmeaza sa fie instalate. De exemplu, pentru cei care cauta senzatii tari si pentru copiii cu varsta mai mare, este posibil sa se infiinteze o structura multi-activista. Cabine, jocuri de catarare si echilibrare, jocuri de poduri si pasarele etc.: acestea sunt intr-o zona de joaca pentru copii.

Pentru copiii sub 3 ani, vei avea nevoie de un leagan si un mic tobogan. In functie de dorintele si posibilitatile tale, in special de suprafata disponibila in spatiul tau exterior, leaganul poate fi simplu sau poate avea un sistem de balansoar. Ai grija, totusi, acest tip de accesoriu este lasat numai copiilor mai mari din motive de siguranta.

O zona de joaca in functie de varsta copiilor tai

Planificarea zonei de joaca in aer liber nu este un proiect aleatoriu. Este nevoie de un minim de pregatire. Este inca un buget mare de cheltuit. Depinde, de asemenea, de marimea zonei in cauza si de diferitele jocuri pe care urmeaza sa le instalezi.

Pe langa problemele bugetare, crearea unui astfel de spatiu ar trebui sa se bazeze pe varsta persoanei care il va folosi cel mai des. Acest lucru este deosebit de important pentru siguranta si confort. De exemplu, pentru copiii sub 3 ani, nu merita sa investesti in jocuri complicate, cum ar fi cursele de obstacole la inaltime. Vor fi multumiti de un mic leagan sau un tobogan, care pana in prezent sunt jocuri universale.

Ce materiale posibile sa folosesti pentru un loc de joaca in aer liber?

Nisipul

De origine naturala, nisipul este un sol de amortizare privilegiat in zonele de joaca pentru virtutile sale ecologice si impactul redus asupra mediului.

Podea din cauciuc

Poate cel mai incununat beneficiu al pardoselilor din cauciuc este faptul ca este puternic, dur si durabil in diferite conditii. O podea din cauciuc ingrijita cu grija poate dura 20 de ani sau mai mult.

Iarba

Mai rar, datorita capacitatii sale reduse de absorbtie, iarba, cu conditia sa fie intretinuta in mod regulat, poate fi considerata o suprafata de absorbtie a socurilor.

Agregate de cauciuc

Granulatul de cauciuc este un sistem cu o rezistenta puternica la intemperii, o stabilitate puternica a culorii, un castig in originalitate, o gama larga de culori, protectie impotriva caderilor, intretinere usoara, rezistenta buna la UV, un strat finisaj fara sudura. Deci, poti da frau liber imaginatiei facand spatii de diferite culori.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here