Hote Telescopice pentru Bucătărie

0
91

Hotele telescopice sunt o opțiune stilată pentru orice bucătărie. Acestea sunt semi-integrate în dulapurile suspendate de bucătărie și sunt practic invizibile atunci când sunt folosite. Dincolo de cosiderentele pur estetice și de design, va trebui să mai ții cont și de alte caracteristici atunci când începi să cauți cea mai bună variantă de hotă pentru bucătăria ta. Hotele de bucătărie trebuie să îndeplinescă anumite condiții de design pentru a se integra în spațiul pe care îl ai la dispoziție, însă trebuie să aibă și funcționalitățile tehnice pentru a răspunde cât mai bine nevoilor tale. Hotele telescopice se găsesc în diferite forme și mărimi, iar acest lucru te va ajuta să o găsești excat pe cea care se potrivește cel mai bine în bucătăria ta.

Hotele telescopice rămân opțiunea numărul unu a celor care au o bucătărie mică pentru că nu necesită un spațiu mare pentru instalare. Acestea se încorporează în dulapul de bucătărie fiind aproape invizibile în întreg decorul. Atunci când este utilizată, partea de jos a hotei se trage în exterior și în acest fel suprafața de extracție se mărește, iar echipamentul își face în mod eficient treaba. Hotele telescopice pentru bucătărie sunt hote ieftine, însă eficiente și indispensabile în orice bucătărie.

Cum alegi cea mai bună hotă telescopică?

Hota telescopică cu evacuare sau cu recirculare

Atunci când cauți o hotă telescopică unul dintre primele detalii asupra cărora va trebui să te decizi este dacă îți dorești o hotă telescopică cu evacuare sau cu recirculare.

Hotele telescopică cu evacuare ajută la evacuarea completă a mirosului, aburilor și grăsimilor care se produc în timpul preparării mâncării, prin intermediul unui burlan instalat în perete. Hota telescopică cu evacuare este una dintre variantele cele mai căutate de pe piață, însă multe persoane nu pot instala acest model din cauza spațiului necesar sau pentru că nu pot instala burlanul de evacuare spre exterior. Ține cont când alegi acest tip de hotă că mai implică unele costuri pentru instalarea burlanului în perete, dar spre deosebire de alte modele în cazul hotei telescopice cu evacuare nu va fi nevoie să înlocuiești periodic filtrele.

Hotă telescopica cu recirculare este însă soluția ideală pentru cei care nu pot instala un burlan în exteriorul clădirii pentru evacuarea mirosului, fumului, grăsimii sau aburilor. Hota telescopică cu recirculare este ideală pentru curățarea aerului din bucătărie. Hota cu recirculare are un sistem de prindere simplu, nu sunt necesare alte intervenții complicate și poate fi instalată în orice casă. Acestea funcționează prin recircularea aerului din bucătărie printr-un filtru special care reține mirosurile și fumul și evacuează aer curățat, înapoi în încăpere. La o hotă telescopică cu recirculare un rol important îl are filtrul.  Hota telescopică funcționează doar cu filtre cu cărbune care trebuie înlocuite la un an de zile, pentru că echipamentul să nu își piardă eficiența.

Puterea de absorbție

Puterea de absorbție a hotei este un alt aspect important care te va ajuta să te decizi ce tip de echipament se potrivește cel mai bine în bucătăria ta. În funcție de puterea de absorbție a hotei vei avea un aer proaspăt și curat în casă sau din contră! Puterea de absorbție este exprimată în metri cubi pe oră și trebuie să fie de cel puțîn 8-10 ori mai mare decât capacitatea bucătăriei pentru o aerisire rapidă și eficientă. Așadar, este important să știi dimensiunile spațiului în care urmează să instalezi hota și să faci câteva calcule înainte de a achiziționa echipamentul. Doar în acest fel vei obține o aerisire rapidă, eficientă, optimă.

Alte funcții importante ale hotei

Pentru că hotele pentru bucătărie existente pe piață sunt rezultat al inovației tehnologice multe modele sunt echipate cu sisteme de control extrem de avansate. Înainte de a achiziționa o hotă, analizează inclusiv acest detaliu și ia un model intuitiv, ușor de folosit pentru a-ți simplifica viața. 

Un alt element peste care nu ar trebui să treci îl reprezintă lămpile incandescente sau cu halogen pe care le au în componență aproape toate modelele de hotă. Ține cont să alegi un model de hotă telescopică la care înlocuirea becurilor se face simplu, fără să fie necesar să dezasamblezi anumite părți componente ale echipamentului de bucătărie.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here