Ce reprezintă fondurile europene?

0
52

Auzi adesea despre fondurile europene de la Strasbourg ca sprijin economic pentru dezvoltarea țărilor europene. Aceste programe de fonduri europene reprezintă o oportunitate reală pentru tot felul de companii sau asociații non-profit de a-și crea și dezvolta proiectele. Obiectivele acestor granturi europene sunt promovarea și încurajarea întreprinderilor.

Fondurile structurale sunt instrumentele financiare europene care permit implementarea, la nivel național și regional, a trei politici europene: politica de coeziune economică, socială și teritorială, politica de dezvoltare rurală și politica în domeniul pescuitului și al afacerilor maritim. Aceste instrumente financiare sunt în număr de cinci, inclusiv Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) și Fondul social european (FSE). Esti interesat să te educi pe acest subiect? Contactează un birou consultanță fonduri europene si iti vor da toate detaliile.

Pentru fiecare perioadă de programare, aceste instrumente financiare sunt structurate în jurul obiectivelor tematice (TO) alese de Comisia Europeană. Fiecare stat membru decide cu privire la implementarea fondurilor structurale pe teritoriul său printr-un acord de parteneriat care definește strategia de utilizare a fondurilor (distribuție, priorități în funcție de regiuni etc.). Apoi, fondurile structurale sunt puse în aplicare de către autoritățile de management în cadrul programelor operaționale (PO) care pot fi naționale, regionale sau interregionale.

În timp ce negocierile pentru viitorul buget european (2021-2027) sunt în desfășurare, se pare că pachetul de fonduri structurale va fi redus. Mai puține bugete, probleme europene care se schimbă rapid, este esențial ca organizațiile societății civile să ia poziție și să abordeze problema.

Când să aplici?

Există două modalități de a solicita o subvenție:

– trimite un fișier în orice moment, la momentul cel mai potrivit în legătură cu începerea proiectului (și mai ales înainte de sfârșitul proiectului),

– trimite un dosar în urma unei cereri de proiecte. În acest caz, depunerea se face la o dată specificată în cererea de proiecte.

Programe de finanțare disponibile IMM-urilor

În calitate de administrator al unui IMM, este posibil să beneficiezi de finanțare UE, fie sub formă de subvenții, împrumuturi sau garanții. Ajutorul este disponibil fie direct (programe de acces direct din UE), fie prin programe gestionate la nivel regional, prin fonduri europene nerambursabile.

Trebuie remarcat faptul că întreprinderile mici și start-up-urile sunt principalii beneficiari ai Programului-cadru pentru competitivitate și inovare CIP. Un buget de 1,1 miliarde EUR este dedicat finanțării împrumuturilor și investițiilor de capital de risc, pentru a ajuta 350.000 de IMM-uri să înceapă, să dezvolte și să inoveze.

Ce permit fondurile structurale nerambursabile? Cum se configurează un proiect? Cui se adreseaza? Cum să influențăm prioritățile europene, naționale și regionale ale viitoarei programări? Toate acestea sunt întrebări cu privire la care un birou de consultanta fonduri europene te poate ajuta și te poate antrena.

Consultanța cu privire la fondurile europene este esențială pentru accesarea oportunităților oferite de programele de finanțare ale UE. Membrii birourilor de consultanță au experiență într-o gamă largă de domenii de activitate și oferă cea mai bună asistență pentru a te ajuta să accesezi fondurile oferite de Uniunea Europeană și implicit la dezvoltarea afacerii tale.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here