Românește: Au deschis un spital mobil la Iași, dar nu poate funcționa din cauza unei grave defecțiuni!

0
39

Spitalul Mobil de Boli Infecțioase de la Lețcani, județul Iași, care a fost deschis vineri, nu poate primi pacienți la ATI din cauza unei defecțiuni la instalația de oxigen, a anunțat primarul Iașiului, Mihai Chirica.

„Pe data de 16.10.2020 era planificat să se deschidă compartimentul de terapie intensivă din cadrul Compartimentului secţiei exterioare a Spitalului de Boli Infecţioase „Spital mobil Leţcani”, cu 24 de paturi. O defecţiune gravă a fabricii de oxigen face imposibilă punerea în funcţiune a acestei secţii (…)

Soluţia identificată a fost să deschidem şase posturi în compartimentul de ATI al secţiei de ORL de la Spitalul de Recuperare Iaşi

„Singurul spital din Iaşi în care se mai poate organiza asistenţă medicală de terapie intensivă pentru pacienţii critici Covid-19 este Spitalul de Recuperare. Prin urmare, soluţia identificată a fost să deschidem şase posturi în compartimentul de ATI al secţiei de ORL de la Spitalul de Recuperare Iaşi pentru cazurile diagnosticate cu Covid-19”, a scris primarul Mihai Chirica pe Facebook.

Spitalul mobil de la Leţcani a fost dschis de  vineri, primii pacienţi cu forme uşoare şi medii de COVID-19, însă zona de Terapie Intensivă nu a fost încă deschisă, urmând ca staţia de oxigen să fie supusă unor verificări suplimentare, notează News.ro.

Între timp, situația devine tot mai gravă la nivel național!

Număr foarte mare de bolnavi la ATI

3.920 de noi infectări cu coronavirus au fost raportate în România în ultimele 24 de ore după efectuare a 19.507 de teste.  60 de persoane diagnosticate cu boala au decedat iar 749 de bolnavi sunt internați la Terapie Intensivă.

Până astăzi, 18 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 180.388 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 130.894 de pacienți au fost declarați vindecați.

3.920 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.920 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here