Trump l-a umilit pe Macron. Președintele Franței, „retrogradat” de liderul de la Casa Albă

0
24

Donald Trump pare a se lua la întrecere cu Joe Biden când vine vorba de gafe. Ultima pe care a comis-o actualul președinte american s-a petrecut sâmbătă seară, la un miting de campanie în Michigan. Liderul de la Casa Albă l-a retrogradat la rangul de prim-ministru pe omologul său francez, Emmanuel Macron!

Donald Trump nu concepe să piardă alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, dar disperarea cu care fuge după voturi îl face să gafeze din ce în ce mai mult.

„Prim-ministrul Macron”. Gafă intenționată din partea lui Trump?

S-a întâmplat sâmbătă, 17 octombrie, la Michigan, cu ocazia unui miting de campanie pentru realegerea sa. Subliniind realizările din mandatul său, Donald Trump a vorbit despre Acordul privind schimbările climatice de la Paris, din care Statele Unite s-au retras în 2016, după alegerea sa.

Ştiţi ce am mai oprit? Acordul de la Paris privind mediul. Îmi place mult prim-ministrul Macron, dar l-am întrebat cum avansează acordul şi nu prea mergea treaba”, a scăpat „porumbelul” Donald Trump. Candidatul republican nu s-a ferit să le spună americanilor cât bine le-a făcut el în cei patru ani de mandat la Casa Albă: „V-am economisit miliarde de dolari, nimeni altul nu ar fi făcut asta. Am spus că este un dezastru, doreau (n.r. – „partenerii” internaționali ai SUA) «grosso modo» să ne ia bogăţiile”.

Relațiile dintre Donald Trump și Emmanuel Macron nu mai sunt la fel de apropiate ca la început. Treptat, între cei doi lideri a intervenit o competiție, mai ales după ce șeful statului francez s-a implicat tot mai mult în Orientul Mijlociu, zonă controlată „dintotdeauna” de Statele Unite. Astfel, în ultimii ani, relaţiile dintre cei doi oameni politici s-au deteriorat sensibil ajungându-se până la mici „înțepături”, precum cea a lui Trump, la Michigan.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here