Harta mentală și viitorul nostru

0
139
   Am fost și suntem educați de când ne naștem să gândim binar : Da sau Nu; bine-rău; frumos -urât s.a.m.d.
   Evenimentele n-au niciodată o singură cauză, ele provin dintr-o colecție de împrejurări în permanentă mișcare și, astfel apare perspectivă pe termen lung. Te aștepți , ca exemplu într-o vânzare să câștigi tu și să iasă în pierdere cumpărătorul. Împrejurări neștiute de tine fac ca rezultatul operațiunii să nu fie câștig eu – pierde el , ccâștig -câștigă . 
  Dacă nu vom redesena harta noastră mentală nu avem nici un viitor bun. 
Cum putem sa schimbăm coordonatele gandirii noastre ?
Simplu . Răzvratindu-ne împotriva neștiintei noastre !
Cine are voință să o facă, va beneficia de forțe și mijloace nevăzute și va reuși să se sustragă de la iluziile cultivate de către educatorii cu gândire binară. 
   Pentru a reuși , e imperios necesar să trecem la autoeducație, care-i un proces de durată și prin care ne pregătim mijloacele care ne vor ajuta sa pricepem viitorul. Faptele prezente sunt temelia viitorului. În prezent, noi avem parte de viitorul trecutului, care-i opera noastră. Suntem ceea ce-am fost și vom fi ceea ce suntem !
Să nu grabim nimic, să urmăm exemplul picaturii de apă; picătura nu sapă piatra prin putere, ci căzând mereu. 
   Procedând la ieșirea din tiparele după care se multiplică hărțile mentale, vom constata schimbări în comportament, în atitudine, în reflecția rațională. Acolo unde credeam că nu există soluție, va aparea în mintea noastră rezolvarea, care e de-o simplitate refuzată de gândirea binară. 
   Criza prin care trecem e un bun prilej să ne reconstruim altfel, fiindcă avem în noi tot ce ne trebuie pentru a trăi ca oameni deplini în viitor.
Sursa foto: https://google.com
Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 19 Octombrie 2020 în exclusivitate.Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here