Klaus Iohannis, despre o eventuală reformă a CCR: „Trebuie să ne ocupăm prima dată de legile justiției”

0
491

Klaus Iohannis a susținut luni o conferință de presă la Palatul Cotroceni. Întrebat dacă se impune o reformă a CCR, acesta a răspuns că primordiale sunt legile justiției.

Klaus Iohannis spune că legile justiției trebuie reparate

Președintele Klaus Iohannis crede că România trebuie să se ocupe de problemele cauzate de „legile justiției”.

Șeful statului spune că după modernizarea constituției, este nevoie și de o modernizare a capitolului care se referă la CCR.

„Acum, trebuie să ne ocupăm prima dată de legile justiției. Am putut să vedem cu toții că e nevoie de o modernizare a constituției. Am avut situații care nu au avut soluții constituționale simple, unele deloc, vă amintesc de alegerile anticipate. Cu siguranță, când constituția va fi modernizată, e nevoie și de o modernizare a capitolului care se referă la CCR”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Președintele României, despre evoluția pandemiei: Trebuie să acționăm acum, deciziv!

„Din nefericire, așa cum se întâmplă peste tot în Europa, și noi ne confruntăm cu o creștere accentuată a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Capitala a depășit acel indice alarmant de 3 la mia de locuitori, fapt care plasează Bucureștiul în scenariul roșu. Alte județe sau localități sunt, de asemenea, foarte aproape de acest scenariu. Odată depășit acest prag, este evidentă necesitatea instituirii de noi măsuri restrictive, care să permită reducerea curbei infecțiilor. Guvernul a stabilit metodologia și măsurile specifice fiecărui scenariu în care ajungem în urma numărului de infectări, dar autoritățile locale sunt cele care au responsabilitatea de a le implementa. Este de neînțeles, că deși am văzut zilnic o creștere importantă a numărului de cazuri de infectare și era evident că această tendință va continua, la nivelul Capitalei nu a existat un plan coerent, comunicat în termeni clari, astfel încât populația să fie pregătită și să știe la ce să se aștepte. Atitudinea prefectului Capitalei și modul în care acesta a reacționat sunt inacceptabile și nu trebuie să rămână fără urmări. Pentru a putea stopa epidemia de COVID-19 este nevoie de un efort național. Cetățenii sunt partenerii autorităților iar autoritățile au obligația de a-i respecta și de a-i trata ca atare. Asta înseamnă, printre altele, comuncarea clară și unitara a decizilor, informarea din timp, și predictibilitatea atunci când sunt necesare restricții care le afectează viața cetățenilor. Presiunea pe spitale, și în special pe secțiile de terapie intensivă, a crescut la cote uriașe, și acest lucru nu mai poate continua. Trebuie să acționăm acum, deciziv, pentru a reduce din povara de pe umeri sistemului medical. Dragi români, ducem de atâtea luni o bătălie pentru sănătate și viața noastră. În primăvara acestui an, noi, românii, prin eforturi mari și sacrificii deloc ușoare, am reușit să reducem masiv curba infectărilor. Sunt convins că putem face din nou acest lucru împreună”, a declarat Klaus Iohannis.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here