Gabriela Firea cere redeschiderea școlilor din București, Nicușor Dan o contrazice: „Trebuie să rămână închise / Sunt o sursă de transmitere a bolii”

0
77

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat joi seară, la B1 TV, că școlile trebuie să rămână închise în București.

Întrebat de moderatorul emisiunii ce părere are despre închiderea școlilor în București, unde incidența este de peste 3 la mia de locuitori, primarul Capitalei a spus că și copiii sunt transmițători ai acestei boli.

Specialiștii în care am încredere au spus: întrucât școlile sunt o sursă de transmitere a bolii și noi avem în București școli care învață în trei schimburi și este, practic, imposibil să faci o distanțare a copiilor în clasele supraaglomerate, este o măsură de siguranță în condițiile în care suntem în București și putem să facem școală online în condiții acceptabile. Este o măsură de siguranță pe care eu o susțin cu toată inima”, a afirmat Nicușor Dan.

Acesta este de părere că școlile trebuie să rămână închise până când indicele de infectare va scădea sub 3 la mia de locuitori.

Anunțul a venit în contextul în care fostul Primar General Gabriela Firea îi solicită lui Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei, să redeschidă, cât mai rapid, unitățile de învățământ.

Șefa PSD București susține că măsura închiderii tuturor școlilor din București este una nedreaptă, atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

Fostul primar al Capitalei susține că nu există nicio justificare ca anumite unități de învățământ să fie închise în condițiile în interiorul lor nu s-a înregistrat niciun caz de coronavirus. Din nou, Gabriela Firea anunță că testarea elevilor și profesorilor este cea mai bună variantă.

Nicușor Dan: „Nu o să avem târg de Crăciun în această iarnă”

Nicușor Dan a anunțat, tot joi seară, la același post TV, că Târgul de Crăciun din Capitală nu va fi organizat în acest an, decizia având la bază „situația sanitară excepțională.”

Nu o să avem târg de Crăciun în această iarnă pentru că suntem într-o situație sanitară excepțională, în care mor medici și personal sanitar. Nu ne permitem sa amplificăm acestă boală. În anii următori, când vom fi trecut prin această pandemiei, așa cum se întâmplă peste tot în lume, o să avem târg de Crăciun. Primăria va fi într-un parteneriat cinstit comercial cu operatori privați, va pune spațiul la dispoziție, vor plăti o chirie și se vor subcontracta, vor plăti pentru evenimente culturale. E o chestiune comercială, în care niciodată Primăria nu plătește nimic, ăsta este modul în care o să o facem de cum încolo. Din punct de vedere sanitar, suntem pe marginea prăpastiei. Noi, Bucureștiul, opinia mea fermă este că nu trebuie să avem un târg de Crăciun în această iarnă”, a afirmat Nicușor Dan, la B1 TV.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here