Prefectul Bucureștiului, Traian Berbeceanu, anunță că a înființat un call-center cu 72 de linii telefonice pentru anchetele epidemiologice

0
79

Prefectul Bucureștiului, Traian Berbeceanu, a anunțat că 72 de linii telefonice sunt folosite pentru anchetele epidemiologice din Capitală. Centrul a fost format în doar câteva zile cu ajutorul unor instituții, dar și al voluntarilor de la Facultatea de Medicină București.

Potrivit luiTraian Berbeceanu, în numai câteva zile, Instituția Prefectului Municipiului București în colaborare cu Primăria Generală și DSP București, cu suportul tehnic al STS, a reușit să înființeze un call-center cu 72 de linii telefonice. Acest lucru a fost posibil cu implicarea studenților voluntari de la Facultatea de Medicină București.

Liniile telefonice, operate cu ajutorul studenților la medicină

„Toate acestea însă ar fi fost în zadar fără implicarea totală a studenților Facultății de Medicină București care, pe bază de voluntariat, au ales să-i ajute pe medicii DSP în realizarea anchetelor epidemiologice. Astfel, cu sprijinul viitorilor medici, intenționăm să reducem cât mai mult timpii de realizare a anchetelor epidemiologice, să identificăm în termen cât mai scurt contactele directe ale persoanelor infectate cu Covid 19 și, prin izolarea rapidă a acestora, să întrerupem lanțul de transmitere a virusului (…) Am întâlnit studenți care, deși în cursul zilei de ieri au desfășurat activități în centru în ambele ture, astăzi, la prima oră, au revenit pentru a ajuta! Mulțumesc!”, a declarat prefectul Traian Berbeceanu, citat de Hotnews.ro.

Prefectul Capitalei a dezvăluit faptul că în perioada următoare va fi înființat încă un centru telefonic pentru desfășurarea anchetelor epidemiologice.

Traian Berbeceanu: ”Mâine (n.r. luni) va avea loc şedinţa CMSU. Numărul de pacienţi depistaţi pozitivi este îngrijorător, deci nu avem niciun motiv de relaxare”

Traian Berbeceanu, a anunţat că luni va avea loc şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, în condițiile în care numărul de noi cazuri COVID a explodat în ultima perioadă. Prefectul Capitalei, a anunțat, duminică, o menținere a restricțiilor impuse în ultima perioadă în București din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus

Prefectul a anunțat că se au în vedere măsuri de relaxare, însă, nu vor fi impuse noi restricţii faţă de cele aflate deja în vigoare.

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here