Nelu Tătaru, despre medicul rănit în incendiul de la Piatra Neamț: Suntem prieteni și colegi de facultate. Ar putea fi transferat în Belgia, s-a făcut o excepție pentru noi

0
173

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă că medicul rănit grav în incendiul produs la secția ATI de la Spitalul Județean din Piatra Neamț i-a fost coleg de facultate și l-a descris ca fiind un bun profesionist.

Totodată, ministrul a adăugat că în noaptea de sâmbătă spre duminică medicul va ajunge la Bucureși, urmând să fie ulterior transferat la o clinică din Belgia, după cum informează agenția de presă MEDIAFAX.

„Este un profesionist, suntem și prieteni, colegi de facultate. Își face meseria după cum am văzut și în această seară încercând să salveze și acei pacienți”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Tătaru: Belgia nu mai acceptă pacienți din străinătate din cauza pandemiei, dar pentru noi au făcut o excepție

De asemenea, Nelu Tătaru a mai explicat că, din cauza pandemiei de COVID-19, Belgia a decis să nu mai accepte pacienți veniți din străinătate, însă a fost făcută o excepție în acest caz, după o intervenție a premierului Ludovic Orban.

„Belgienii nu primesc nimic din exterior, dar fac o excepție pentru noi, a vorbit si premierul Ludovic Orban acolo”, a precizat ministrul Sănătății.

O aeronavă Tarom este pregătită pentru a-l transfera în Belgia pe medicul rănit în timpul tragediei de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Decizia va fi luată duminică dimineață la Spitalul Floreasca din București.

Incendiu puternic la Spitalul Județean din Piatra Neamț

Zece oameni au murit sâmbătă seară în urma unui incendiu devastator în secția ATI a spitalului din Piatra Neamț. Pacienții decedați erau bolnavi de COVID, internați la terapie intensivă.

Incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț ar fi pornit de la un scurcircuit în rețeaua de alimentare electrică a fabricii de oxigen, potrivit autorităților citate de ziaruldeiasi.ro.

Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, se află în drum spre Piatra Neamț pentru evaluarea situației create după incendiu.

Directorul Unității de Standarde din cadrul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), Marius Filip, a declarat sâmbătă, că Spitalul Județean Piatra Neamț prezenta nereguli majore în ceea ce privește siguranța personalului și a pacienților.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here