Primarul General al Capitalei după vizita realizată în spitalele din București: „Intenționăm să organizăm concursuri corecte și transparente pentru toate funcțiile de conducere”

0
170

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a făcut o serie de precizări pe Facebook. după vizita realizată în spitalele din București, alături de premierul Ludovic Orban. Edilul  a anunțat că mandatele managerilor din unitățile medicale aflate în subordinea PMB vor expira, urmând să fie organizate concursuri „corecte și transparente” pentru numirea lor în funcție.

Totodată, primarul general a ținut să menționeze că spitalele aflate în subordinea Primăriei Capitalei vor primi finanțare suplimentară, pentru „a acopri restanțele din trecut, dar și pentru pacienții Covid sau pentru intervenții anti-incendiu.

Edilul Capitalei: „Spitalele din subordinea Primăriei Capitalei vor primi fonduri suplimentare

Am fost azi, împreună cu premierul Ludovic Orban, la mai multe spitale bucureștene, pentru a verifica condițiile de siguranță și pentru a identifica noi locuri în secțiile de terapie intensivă.Colaborăm cu Ministerul Sănătății în interesul pacienților, iar spitalele din subordinea Primăriei Capitalei vor primi fonduri suplimentare pentru a putea trata pacienții COVID-19, precum și pentru intervențiile necesare creșterii gradului de protecție anti-incendiu. Sunt conștient de probleme și priorități, încercăm să acoperim cât de repede se poate restanțele din trecut”.

Nicusor Dan: „Intenționăm să organizăm concursuri corecte și transparente pentru toate funcțiile de conducere”

„De altfel, la începutul anului viitor mandatele managerilor spitalelor din subordinea PMB expiră și intenționăm să organizăm concursuri corecte și transparente pentru toate funcțiile de conducere”.

Spitalul Județean din Piatra Neamț a schimbat 8 manageri în ultimul an, printre care un patron de pompe funebre.

Potrivit România Europa Libera, Nelu Tătaru spunea, în luna iunie 2020, despre numirea patronului de pompe funebre la SJ Neamț:

„Nu a putut fi adus decât dacă respecta anumite criterii. Criteriile spun foarte clar: economist, jurist sau medic. (…) Oricum, interimatul reprezintă un moment în care evaluezi un manager. S-au schimbat managerii și la o săptămână de când au fost puși dacă nu au prezentat un plan de organizare, nu au prezentat un plan de management, iar activitatea lor nu a schimbat cu nimic activitatea spitalului.”

Parlamentul a aprobat Hotărârea de Guvern din 18 mai privind starea de alertă, pentru ca numirile și schimbările managerilor de spital să fie făcute de autoritățile locale. Hotărârea Guvernului nr.  394/18 mai privind declararea stării de alertă și măsurile de prevenire a pandemiei COVID-19 a fost modificată în Parlament.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here