Adevăruri „neutre”

0
147
              Motto: ” Fii și te vei lumina ! Esența omului e să fie și să acționeze ” –Mihai Eminescu
 
     Izolarea exterioară pe care o trăim din rațiuni superioare, în numele apărării vieții, ar trebui să fie transformată într-un bun prilej pentru regăsirea interioară și comunicarea între noi prin puterea gândului și ale tuturor emoțiilor naturale, ale energiilir cosmice, care nu pot fi distruse de puterea omului, cel mult pot fi acoperite de întuneric. Se știe că nu există „întuneric perfect”, în el există lumină, așa cum în haos este deja prezentă ordinea.
 Fiecare dintre noi este deținătorul și ordonatorul unei cantități de energie cosmică, omul nefiind altceva decât energie cosmică/lumină divină în haină terestră, și, din acest rezervor de energie/sufletul  izvorăsc gândurile, emoțiile , materializate în cuvinte și acțiuni, totul într-o continuă mișcare. Tot aici găsim și izvorul liberului-arbitru, care îl folosim în alegerile noastre. 
Puterea e în noi și tot noi avem alegerea căii de urmat !
Cel care lasă pe altul să hotărască pentru el , renunță la capacitatea de a lua decizii și de a-și asuma responsabilități, își încredințează, cu știință, sufletul altuia , el devenid un numar în portofoliul celui care l-a preluat.În aceste condiții , se spune că s-a integrat și gestionează ” emoții artificiale” , care-i conferă iluzia că el este șeful lui.
Mișcarea continuă, materializarea gândurilor și a emoțiilor sunt temelia existenței noastre. 
Desigur, în vremui tulburi, de prefaceri sociale, inițiativele extinse sunt blocate din interese publice superioare, însă , chiar în limitare, putem găsi spații înguste de acțiune, fără a intra în conflict cu reglementările legale.
Toți am citit povești și am aflat din copilărie de puterea gândului , arma perfectă prin care eroii noștri preferați învingeau răul.  -” Și cum gândea, acolo era !” fiindcă gândul e energie cosmică, subtilă, în conexiune și interdependență cu ENERGIA întregului Univers.  Așa că, dacă lăsăm gândurile să vină la noi și ne străduim să le îmbrăcăm în cuvinte și să le scoatem în lume- adică să le punem în acțiune – să ia formă vizibilă- oricâte greutăți am întâlni le vom învinge , fără a leza drepturile și libertățile celorlalți.
” Cum e în Cer, așa-i și pe pământ .” Tot ce-i invizibil(în lumea spirituală) poate oricând să treacă în vizibil și, să ni se pară o MINUNE cerească, deoarece totul s-a schimbat în bine.
Cel care crede în Nemurirea sufletului e așa de înțelept și va fi însoțit permanent de energii cosmice care îi vor asigura o viață omenească în simplitate și demnitate !
 Nu trebuie să-și facă griji pentru „mâine” cei care au Binele si Frumosul apriaoe și acestea le sunt principii de viață . Fiecare cum își așterne așa doarme spune înțelepciunea noastră populară.De altfel,se zice că fiecare are -KARMA –lui, cuvânt greu de înțeles. În traducere pe înțelesul tuturor : ” Ești ceea ce ai fost si vei fi ceea ce ești ” . Trecutul și Prezentul sunt piedestalul Viitorului. 
  Gândurile și faptele tale construiesc acest piedestal, sub îndrumarea Sufletului tău. Așa cum sunt roadele faptelor, așa va fi și „Karma” ta.
În memoria cuantică universală sunt înregistrate viețile noastre , cu bune și cu rele , toate sunt avute în vedere la ocuparea locului ce ni se cuvine. Nu vom putea primi la nevoie decât gândul pe care chiar noi l-am generat ; faci bine, ai parte de bine .Aceasta-i legea compensării  !
Explicații la tot ce trăim, bine sau rău, să le căutăm în sufletul și faptele noastre, să NU le mai punem pe seama întâmplării . Nu există nimic întâmplător ! Totul este efectul cauzei pe care chiar noi am produs-o. 
În noi e înălțarea dar și căderea !
  E momentul să înțelegem că tot ce gândim si facem sunt energii care atrag energii asemănătoare. Ne întrebăm de multe ori : ” Ce i-o fi legând pe acești doi soți, bărbat si femeie, că par așa de diferiți ? ” Energiile asemănătoare care se atrag și se completează reciproc. 
  Schimbarea permanentă a mediului în care trăim , mai ales acele transformări pe care chiar noi le provocăm, ne vor aduce vibrații înalte, ascendente , care vor neutraliza vibrațiile joase, care se forțau să fie pe primul loc din față. Altfel spus, răul luptă să fie dominant in viața noastră . 
   Viața în cumpătare, așa cum eram îndemnați de mamele noastre să o avem, nu ne va aduce ascensiunea spirituală. Numai viața trăită intens prin schimbări de direcție și rupere de ritm ne va aduce bucuria de a trăi în armonie cu legile cosmice ,cu demnitate și solidaritate cu ceilalalți oameni.
Provocările sunt încercări date pentru a se verifica cât am înțeles să folosim din Lumina divină din noi. Ieșim învingători atunci când ne ascultăm inima/sufletul , ghidul nostru interior. Să nu ne lăsăm pradă ÎNDOIELII și să frământăm în minte câte un gând ca , în final, să nu mai rămână nimic din el. Am pierdut astfel șansa care ne-a fost acordată !!!
   nu ne fie teamă să trăim cu adevărat. Ești puternic când reziști ispitei, nu atunci când te izolezi ca nu cumva să fii ispitit. Iertarea-i adusă de păcat ! Greșeala din care înveți, nu o mai repeți, știut fiind că ÎNȚELEPCIUNEA e adusă de cunoaștere și experiență. 
   Dualitatea din noi este o realitate , puțin conștientizată. Am auzit de Yang si Yin , masculin si feminin, Cer și Pământ. Acestea sunt două forțe cosmice din a căror interdependență  rezultă Creația, mereu înnoită.Și noi, oamenii , suntem rezultatul celor două forțe cosmice aflate în tatăl și mama noastră. De aceea suntem mereu puși în situația de a alege între Bine și Rău, Frumos și Urât s.a.m.d , iar liberul-arbitru își dă în fiecare caz examenul. Alegerea perfectă o vor avea cei care se bucura de INTUIȚIE – adică un gând sosit pe negândite și, care îți luminează spontan calea de urmat. Îl vor citi și materializa numai cei care sunt atenți la semnale, atenția fiind condiția prealabilă a înțelegerii. Se spune : – Intuiește și apoi gândește ! 
   În momente de tensiune și constrângere am o recomandare : Asculta-ți inima și fă așa cum îți spune ea !
********************************************
Notiță marginală
Am trecut în revistă, într-o formă simplificată, Cele 12 legi ale Universului, adaptate în raport de cunoașterea și experiența  prin care eu le-am trăit. V-am lăsat pe voi, stimați cititori ai acestei platforme mefia cât și pei care veți fi curioși, să le completați cu exemple trăite personal, dar rămase fără explicații.
Sursa foto: https://google.ro
Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 19 Noiembrie 2020 în exclusivitate.Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here