A murit actorul moldovean Vlad Ciobanu

0
160

Unul dintre cei mai cunoscuți actori din Republica Moldova, Vlad Ciobanu, a murit astăzi la vârsta de 53 de ani. Acesta suferea de mai mult timp de leucemie acută și fusese internat în stare gravă, după ce contractase noul coronavirus.

Actorul contractase noul coronavirus

Actorul Vlad Ciobanu a fost internat în stare gravă în luna iulie curent, într-un spital din Iași, după ce i s-a stabilit diagnoza de leucemie acută, relatează Jurnal.md.

Potrivit familiei sale, Vlad Ciobanu contractase noul coronavirus.

În urmă cu două săptămâni, fratele său a anunțat că Vlad Ciobanu a fost internat la Spitalul de Recuperare din Iași, starea lui fiind foarte gravă. Acesta mai preciza și că infecția a venit pe un fond de slăbiciune și vulnerabilitate maximă a organismului după chimioterapie.

Actorul Vlad Ciobanu a fost director general al Centrului Național de Educație prin Artă. A devenit cunoscut publicului după prestația sa în filmul „Luceafărul”, regizat de Emil Loteanu și turnat în 1987. Rolurile pe care le-a mai interpretat pe scenă au fost Hamlet, Macbeth și Don Juan.

Mesajul transmis de Maia Sandu, președintele ales al Republicii Moldova

Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a postat un mesaj omagial pe pagina sa de Facebook, în care scrie că Vlad Ciobanu ar trebui ținut minte „ca actorul veșnic dornic să îmbogățească lumea teatrului și să aducă proiecte noi.”

„Condoleanțe familiei și tuturor celor care l-au prețuit pe Vlad Ciobanu „

Să-l ținem minte ca pe actorul veșnic dornic să îmbogățească lumea teatrului și să aducă proiecte noi, ca pe cel care a reușit să îl joace atât de frumos pe Eminescu, ca pe profesorul care mereu căuta să pună în valoare tinerii. Dumnezeu să-l ierte.”- a transmis Maia Sandu prin intermediul paginii sale de Facebook.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here