YouTube închide platformele pro-Trump! Casa Albă, fără reacție

0
79

Cenzură sau curățenie? În timp ce o parte a presei vorbește despre îngrădirea dreptului la liberă exprimare, canalul YouTube anunță că a interzis platforma ultra-conservatoare One America News Network (OAN) din cauza „dezinformării în materie de Covid-19”.

Canalul OAN nu va putea posta videoclipuri noi şi, mai mult, are interzis la obținerea de venituri din conţinutul deja online!

Poziția YouTube: „OAN distribuie fake-news”

După o analiză atentă, am eliminat un videoclip al OAN şi le-am dat un avertisment pentru încălcarea regulilor noastre privind dezinformarea în materie de Covid-19, care interzic conţinutul ce susţine că există o vindecare garantată”, a anunţat Ivy Choi, purtătorul de cuvânt al YouTube. Este pentru prima dată când platforma deţinută de Google intervine împotriva acestui canal pro-Trump, care refuză să recunoască victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale şi alimentează zvonurile de fraudă electorală.

Deocamdată, staff-ul lui Donald Trump nu a oferit nicio reacție.

Canalul OAN, cel mai urmărit post pe cablu la nivel național!

Totodată, YouTube reamintește eforturile sale de combatere a dezinformării legate de pandemie. Pe de altă parte, sute de mii de susţinători ai lui Donald Trump s-au îndepărtat în noiembrie de postul conservator Fox News, îndreptându-se spre canale mai mici care promovează politia dreptei americane. Astfel, în urmă cu două săptămâni, Newsmax a trecut de pragul de un milion de telespectatori pentru prima dată în istoria sa.

Preşedintele OAN, Charles Herring, a declarat că, de câteva săptămâni, canalul său a avut una din cele mai bune zece audienţe ale televiziunilor prin cablu la nivel naţional, luând în calcul toate programele. Trebuie reamintit că suspendarea vine după ce mai mulţi senatori democraţi, în frunte cu Bob Menendez, au adresat, marți, o scrisoare YouTube prin care solicitau să fie eliminate postările video care răspândesc dezinformări pe tema alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here