Italia anunță primele zboruri „fără coronavirus” către Statele Unite

0
146

Italia va oferi primul coridor „fără coronavirus” din Europa către Statele Unite, pentru pasagerii care au dat rezultate negative pentru Covid-19, eliminând obligația ca noii sosiți să fie plasați în carantină.

Reprezentanții Aeroportul Fiumicino din Roma au declarat joi că a încheiat un acord cu compania aeriană italiană Alitalia și Delta Air Lines din Statele Unite pentru zborurile speciale dintre orașele nord-americane selectate și capitala italiană începând cu luna viitoare.

„Coridoare” similare de călătorie vor fi testate și între Roma și orașele germane München și Frankfurt

Anunțul vine în urma lansării din luna septembrie a zborurilor interne „fără virus” între Roma și capitala financiară Milano.

„Noile protocoale de călătorie, planificate pe bază experimentală pe zborurile din Statele Unite către Fiumicino … vor fi oferite progresiv pasagerilor încă din decembrie”, se arată într-un comunicat emis de Aeroportul Fiumicino.

„Faza experimentală va avea ca scop evaluarea eficienței și funcționalității noului mod de călătorie, cu scopul de a-l face mai disponibil în vederea sezonului de vară 2021”, a adăugat acesta.

Aeroportul a declarat că viitorii călători care sosesc de pe aeroportul JFK din New York și din Newark și Atlanta vor putea evita  carantina printr-un test efectuat cu 48 de ore înainte de plecare și unul la aterizarea în Roma.

Aeroportul Fiumicino oferă teste rapide de antigen pentru pasagerii care sosesc, care detectează prezența virusului și durează 30 de minute până la primirea rezultatului.

Introducerea acestor zboruri nu înseamnă neapărat că regulile privind călătoria în Italia din SUA va fi modificată. Restricțiile privind călătoriile neesențiale în Italia din SUA și multe alte țări din afara UE rămân în vigoare.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here