Centrul pentru Sănătate Oxigen din Bacău- o adevărată oază de speranță

0
383

Grija pentru corp, suflet şi minte sunt definitorii în orice fel de configurație socială.Iar aceasta se concretizează admirabil în orașul Bacău. Prin existența și bunul mers al lucrurilor din Centrul pentru Sănătate Oxigen- realizat de Asociaţia Stop Drog şi Asociaţia Sprijin în Dezalcoolizare-se produc adevărate minuni.Inaugurat încă din anul 2016, Centrul Oxigen dispune de zece dormitoare, cu câte 3 paturi fiecare, pentru tratarea în regim complet a dependenţilor. De altfel, este coordonat de către doamna Mona Albu.

Centrul Oxigen este localizat pe strada Depoului la numărul 6, în proximitatea Podului Mărgineni. La prima vedere este un fel de pensiune, numai că scopul real este acela al vindecării.
Ceea ce bucură pe cei de aici este liniștea, curățenia cât și spațiile largi, decorate și mobilate cu foarte mult bun gust. Centrul este dotat cu săli de relaxare cu canapele, televizoare, mese de tenis, masa de billiard iar pentru recuperarea fizică vine în întâmpinare cu o sală de fitness dotată excelent, criosauna, saune, masaj, drenaj limfatic, elongații, etc., la standarde de performanță.
Centrul este coordonat de o echipă multidisciplinară cu ani buni de experiență pe platforma adicțiilor, fiind formată din psihologi clinicieni, un consilier spiritual, un consilier de egal, un kinetoterapeut, asistenți medicali, antrenor de fitness, bucătar dar şi personal administrativ.
Centrul este destinat în exclusivitate adulţilor iar funcţionarea sa este posibilă datorită donațiilor beneficiarilor cât și sponsorizărilor din partea firmelor interesate să susțină activitatea.

Cine sunt beneficiarii?

Cei dependenți de alcool/ droguri/ substanțe psihoactive/ medicamente/ jocuri de noroc…pot găsi remediul și alinarea în centrul Oxigen.
În actuala conjunctură a societății românești, nu trebuie să ne întrebăm ce anume provoacă toate aceste adicții dând vina în mod cu totul eronat pe lipsa de voință sau de caracter, știind că tocmai contextul social provoacă traume și automat și anumite tulburări neurobiologice.
În altă ordine de idei, familia sau prietenii ar trebui să constituie un factor important de sprijin. Numai că acest amănunt e pur teoretic. Realitatea este că apropiații dependentului au chiar ei nevoie de support psihologic pentru a-și depăși una dintre cele mai răspândite boli precum anxietatea, confuzia sau furia.
În loc de…concluzie
Centrul Oxigen din Bacău se concentrează inclusiv pe cauzele care stau la baza dependenţei şi specialiștii depun o muncă laborioasă deoarece înţeleg că dependenţa psihologică reprezintă o combinaţie complexă de obiceiuri. Programul de tratament acoperă toate dimensiunile: umană, biologică, psihologică, socială cât şi spirituală.
Includerea dimensiunii spirituale în terapie reprezintă un plus deoarece nici o altă strategie nu are succes, în condițiile în care se cunoaște foarte bine că omul este trup și suflet.
Asemenea centre în România sunt rare, de aceea ne dorim să le mulțumim celor care își dedică atenția și priceperea acestui domeniu de activitate.
Principiul de bază al acestui centru îl reprezintă confidențialitatea datelor personale.
Pe final, să nu ignorăm esențialul. Dependența de alcool, droguri sau jocuri de noroc reprezintă una dintre cele mai periculoase și totodată vătămătoare boli ale omului contemporan cât și a societății. Cei care o neagă se afundă în haos iar cei care o recunosc pe deplin și fac eforturi susținute au șanse să se trateze cu ajutorul specializat din cadrul Centrului Oxigen Bacău. Astfel, ei vor ieși mereu învingători, recăpătându-și încrederea, demnitatea și statutul de a trăi o viață socială normală.
Manager Centru : Monica Albu
tel : 0749775819
Adresa de contact: centruloxigen@yahoo.com
www.centruloxigen.ro
www.apgal.ro
Facebook: Centrul pentru sănătate Oxigen

Sursa foto: google.com

Această prezentare a fost realizată de către Daniel Mihai, redactor șef al platformei media independente Criteriul Național 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here