Economie si curs de schimb valutar

0
72

Veniturile personale sunt limitate; uneori, bugetele sunt atat de stranse, incat, fara o planificare bine pusa la punct, cheltuielile pot depasi cu mult posibilitatile de castig,  avand in vedere ca traim intr-o epoca in care consumatorismul este promovat agresiv. Comertul online atrage cu atat mai mult, atat pe site-uri interne, cat si externe; un curs de schimb valutar favorabil poate da un impuls de cumparare care nu este, intotdeauna, justificat. Ca urmare, nu strica sa aflam cateva trucuri care ne-ar putea ajuta sa evitam riscul de a ne depasi veniturile castigate, fara a face rabat de la ceea ce ne este cu-adevarat necesar.

In primul rand, o informare temeinica asupra modului in care ne putem gestiona propriile finante, ar reprezenta un prim pas important in directia buna. Avand in vedere abundenta de surse de informare, demersul nu poate fi foarte dificil. Cu siguranta, lecturile de acest gen ne pot furniza o serie de idei despre cum putem sa ne gestionam mai bine propriile finante, despre cum sa ajungem la un echilibru acceptabil intre venituri si cheltuieli.

Planificarea financiara este o alta actiune care poate fi de mare ajutor in gestionarea financiara, si nu doar in plan personal. Realizarea de liste cu necesitati stricte, raportate la veniturile obtinute este recomandabila; la finele lunii, putem aprecia obiectiv daca putem sa ne mentinem la acel nivel de cheltuieli sau daca mai trebuie inlaturate anumite cheltuieli neesentiale. Astfel se poate ajunge chiar la realizarea de economii, ceea ce este de dorit. Daca exista un nivel crescut al cheltuielilor esentiale sau daca ne dorim ceva in plus, un job suplimentar poate fi solutia, numai in conditiile in care este posibil. In cazul in care bugetul este limitat, actiunile costisitoare precum mancatul in oras pot fi inlocuite cu variante mai economice si mai sanatoase chiar (gatitul ). Se pot realiza menu-uri lunare si se pot face cumparaturi en gros, putandu-se obtine, astfel, discounturi substantiale; mersul frecvent la supermarket este mare consumator de finante. O rutina a gatitului poate salva si timp si bani; unele feluri de mancare se pot realiza in cantitati mai mari, astfel incat sa poata fi congelate si consumate mai tarziu.

Ispita cardurilor de credit trebuie inlaturata; existanta unui card de credit in portofel este, in sine, o tentatie. Mall-urile sunt pline de produse de care am avea nevoie, poate, insa unele dintre ele nu ne sunt esentiale. Un card de credit indeamna la cheltuieli in plus fata de veniturile obtinute, cheltuieli care vor trebuie acoperite in lunile urmatoare, fiind un plus la partea de cheltuieli  care trebuie acoperite in fiecare luna. Si, mai ales daca este vorba despre un produs nu foarte important care a fost achizitionat, surplusul la cheltuieli nu este justificat.

Nu in ultimul rand, este importanta stabilirea unor obiective financiare realiste, care pot fi realizate. Un plan de pensie, un avans pentru o casa sau o masina, sunt obiective posibile, care pot stimula dorinta de a economisi in fiecare luna. Stabilirea de tinte nerealiste poate determina descurajare, poate duce la haos financiar. Realizarea obiectivelor propuse stimuleaza noi actiuni asemanatoare in viitor, reprezentand o motivatie de crestere financiara. Pentru alte detalii intrati pe site-ul: bnr-cursvalutar.ro.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here