Ai încredere în cel cu experiență…

0
112

Și, de ce nu am avea? Pretutindeni, oriunde te duci să cauți de muncă, prima întrebare este implacabilă: „Ce experiență aveți?”

Am căutat ceva timp însă am găsit o explicație simplă : majoritatea angajatorior nu doresc, pe de o parte , să investească în pregătirea salariatului, iar, pe de altă parte, au nevoie de oameni cu pregătire teoretică și, mai ales, practică; numai aceștia le vor aduce beneficii.

Mai sunt și sectoare sensibile, cum ar fi magistratura sau serviciile de informații, unde se cere la început știință de carte și aptitudini specifice solicitărilor care vor fi, unde se investește de către “angajatorul” STAT, fiind vorba de interese publice.

În formarea tinerilor tocmai aplicarea acestui PRINCIPIU – al dobândirii experienței incipiente în domeniul unde vor exista cereri de forță de munca – lipsește .Cu desăvârșire…

Tinerii de la Colegii și Universități  , în majoritate, se autoexclud de la efectuarea  stadiilor de practică/voluntariat , adică de a munci împreună cu cei care au experiență, cel puțin în perioada vacanțelor.

Și părinții, în majoritatea lor, încurajează tinerii să nu muncească; îi gratifică cu bani și bunuri, peste nevoile de baza, sperând că , la terminarea colegiului sau a studiilor universitare, copilul lor va începe să muncească și, au scăpat de griji…Viața arată ca nu este așa : fiica sau fiul nu găsesc de lucru , oricâte diplome de studii ar prezenta, fiindcă nu pot dovedi că știu să facă ceva concret, că au o minima experiență în ceva anume.

Vă asigur că orice tânăr care vrea și este impulsionat de părinți să munceasca, trebuie să o facă de mic, cu treburi pe măsura putinței lui, pentru a dobândi obiceiul de a munci. La majorat , acest tânăr(ă) va avea  inițiativa de a-și căuta și cert va găsi le lucru.

Transformările sociale care se petrec sub ochii noștri, dar nu vrem să le vedem, vor aduce în actualitate obligativitatea prestării unei munci utile pentru sine și pentru interesele comune. Cei care sunt pregătiți și fac dovada că au o minimă experiență și dorință de învăța , se vor integra rapid în noua ordine.

În luna mai 2021, va fi o întâlnire la cel mai înalt nivel , cu toți liderii țărilor UE, pe teme sociale, după cum a anunțat primul ministru portughez , țară care are Președinția Consiliului UE , timp de șase luni, incepand cu prima zi din luna ianuarie a acestui an 2021.

Să nu uităm nici faptul că la data de 30 iunie 2021, după deciziile luate deja de Comisia UE, vor înceta subvențiile acordate angajatorilor, implicit salariaților, ceea ce va determina schimbări majore în numărul salariaților de care angajatorii, rămași în “competiția pieței ”, vor mai avea nevoie.

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

Iar pe final, o altă constatare…Forțele uriașe care au urzit , țesut și au trecut la realizarea Marii ajustări (The Great Reset), nu pot fi oprite nici de către cei care mai sunt printre ” liderii” mondiali.

  Ceea ce se preconizează a i se întâmpla lui Donald Trump, este o dovadă a puterii conjugate de care dispun . Văzând toate acestea, orice om sănătos nu se va arunca în fața tancului , în speranța că va scapa nevătămat și…va fi făcut si erou.
   Cine merge contra istoriei va fi măturat definitiv din această lume ! 
Iar Istoria este plină de astfel de exemple.
Sursa foto: https:// google.com
 Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 18 Ianuarie 2020 în exclusivitate.Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here