Actrița Cloris Leachman, câștigătoare a unui premiu Oscar, a murit la 94 de ani

0
402

Cloris Leachman, actrița care a câștigat un premiu Oscar pentru rolul său din „The Last Picture Show” și a jucat rolul vecinei gălăgioase din „The Mary Tyler Moore Show”, a murit la vârsta de 94 de ani.

Cloris Leachman, una dintre cele mai premiate actrițe din istoria televiziunii, cunoscută pentru rolul vecinei exuberante Phyllis din „The Mary Tyler Moore Show”, a murit, miercuri, la 94 de ani, transmite nbcnews.com.

Actrița a murit din cauze naturale, în locuința sa din Encinitas, California, a confirmat Monique Moss, purtătoarea sa de cuvânt.

A câștigat opt premii Emmy

Leachman a câștigat opt premii Emmy în cariera ei de televiziune. Aceasta a fost inclusă în Academy of Television Arts & Sciences’ Hall of Fame în 2011. Aceasta a fost premiată pentru rolul Phyllis Lindstrom, vecina lui Moore în serialul de comedie difuzat în anii 1974 și 1975.

În urma popularității serialului, Leachman a avut chiar și propriul serial, „Phyllis”.

Leachman a jucat și în celebra producție „Malcolm in the Middle”, care i-a adus două premii Emmy în 2002 și 2006 pentru cea mai bună actriță-invitat într-un show de comedie.

Oscar în 1971 pentru un rol memorabil

În 1971 actrița a câștigat Oscarul pentru cea mai bună actriță în rol secundar („The Last Picture Show”), unde a jucat rolul soției singuratice a unui antrenor de fotbal american de la un liceu.

Celebrul Mel Brooks a deplâns moartea actriței din filmul său, „Young Frankenstein”: „E o veste foarte tristă, Cloris era extrem de talentată. Te putea face să râzi sau să plângi într-o clipă. A fost mereu o plăcere să o avem pe platoul de filmare. E de neînlocuit, ne va fi tare dor de ea”.

Tudor Gheorghe, în doliu. Soția sa, actrița Georgeta Luchian Tudor, a încetat din viață!

Tudor Gheorghe este în doliu. Soția sa, actrița Georgeta Luchian Tudor (86 de ani) a încetat din viață. Anunțul a fost făcut de reprezentanţii Teatrul Naţional „Marin Sorescu”, din Craiova: „Teatrul «Marin Sorescu» anunţă cu tristeţe plecarea la cele veşnice a actriţei Georgeta Luchian Tudor, una dintre actriţele emblematice ale unei instituţii pe care a slujit-o cu un talent ieşit din comun, şi este alături în aceste momente de soţul ei, artistul Tudor Gheorghe”.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here