Nicoleta Ploscaru, fost candidat la Primaria Constanta, continua lupta pentru orasul Constanta

0
430

Nicoleta Ploscaru, iniţiatorul Proiectului Civic „Constanța Dragostea Mea“ si fost candidat pentru functia de primar al Constantei la alegerile locale din 2020, a făcut demersuri la Ministrul Economiei Claudiu Năsui pentru salvarea Castelului Regal din Mamaia:

„Având în vedere manevrele dubioase prin care se urmărește împiedicarea întoarcerii Castelului Reginei Maria din Mamaia în proprietatea statului, am solicitat informații de interes public lui Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Vom face orice demersuri pentru realizarea proiectului „Constanța oraș regal”. Proiectul vizează întoarcerea în proprietatea statului a Castelului Reginei Maria din Mamaia, obiectiv din Patrimoniul Național, cu scopul reabilitării acestuia şi a introducerii sale în circuitul cultural-turistic“, a declarat Nicoleta Ploscaru, iniţiatorul Proiectului Civic „Constanța Dragostea Mea“.

Iată solicitarea de informații de interes public:

„Stimate domnule ministru,

Vă solicit să-mi puneţi la dispoziţie următoarele informaţii publice, în temeiul Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.

1. Care este motivul pentru care SC Mamaia SA, societate cu capital de stat din portofoliul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, a introdus apel împotriva sentinţei instanţei de fond privind anularea tranzacţiei de vânzare-cumpărare a activului Castelul Reginei Maria din Mamaia, activ aflat anterior vânzării în proprietatea SC Mamaia SA?

2. Precizez că prin decizia instanţei de fond Castelul Reginei Maria ar fi revenit în proprietatea SC Mamaia SA.

3. Există o analiză juridică sau tehnico-economică în baza căreia SC Mamaia SA a luat asemenea decizie?

4. Decizia de introducere a apelului a fost luată în forurile de conducere ale societăţii unde sunt reprezentanţii Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, cum ar fi Adunarea Generală a Acţionarilor sau Consiliului de Administraţie?

5. Conducerea SC Mamaia SA a avut mandat din partea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, pentru introducerea apelului?

6. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului intenţionează să clarifice această situaţie printr-un raport al Corpului de Control al Ministrului sau prin alte mijloace?

7. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului intenţionează să întreprindă demersuri pentru readucerea în proprietatea SC Mamaia SA a Castelului Reginei Maria, un monument aflat pe lista Patrimoniului Naţional?

Aştept răspunsul dumneavoastră în termenul legal, prin poşta electronică.“

Nicoleta Ploscaru insistă că va face toate demersurile pentru realizarea proiectului „Constanța oraș regal”. Proiectul în cauză vizează întoarcerea în proprietatea statului a Castelului Reginei Maria din Mamaia, obiectiv din Patrimoniul Național, cu scopul reabilitării acestuia și a introducerii sale în circuitul cultural-turistic.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here