Traian Băsescu, sarcastic la adresa lui Klaus Iohannis: „Putem înţelege că la Cotroceni este un papagal care vorbeşte de educaţie”

0
135

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a comentat, vineri seară , la România TV, proiectul de buget prezentat de Guvernul Cîţu. Despre Klaus Iohannis, europarlamentarul a spus că la „Cotroceni e un papagal care vorbește de educație ca prioritate și viitor, iar Guvernul dă în buget 2,73% din PIB”.

Bugetul de anul acesta înseamnă că suntem tâmpiți. Ca să concluzionăm și cu scuzele de rigoare că sunt atât de abrupt: în fond, România are în momentul de față câteva priorități.Prima este sănătatea. A doua este educația. A treia se referă la investiții. A patra o reprezintă amărâții ăștia de pensionari. Și eu sunt printre ei, dar nu sunt amărât, deci nu mă plâng”, a declarat Traian Băsescu.

„La sănătate avem o scădere de resursă alocată. Noi vorbim, facem spitale, facem de toate și când te uiți ne spune domnul Nazare că are o creștere la Casa de Sănătate cu 0,43%, dar are o scădere pe programele naționale, gestionate de Ministerul Sănătății, de 11%”, a mai spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu: Să vorbim de informatizarea şcolilor la 2,7% din PIB pentru Educaţie este penibil

Deci chestiunile astea ridicole în care se încearcă declarații triumfaliste sunt absolut penibile.A doua prioritate, educația. 2,73% din PIB la educație, când vorbim de informatizarea României, de a da o șansă la copii, este ridicol.După declarația de ieri a președintelui, nu putem înțelege decât că la Cotroceni e un papagal care vorbește de educație ca prioritate și viitor, iar Guvernul dă în buget 2,73% din PIB.Dacă vorbim de investiții, aici sunt mai mulți bani. Totul este ca la rectificare să nu ne trezim că banii de investiții se mută la cheltuieli materiale”, a declarat Traian Băsescu într-o emisiune la România TV.

Traian Băsescu, despre AUR: “Un partid de extremă dreapta, o reacție la USR!”

Traian Băsescu susține că Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este un partid de extremă dreapta, o reacție a USR, iar o izolare a formațiunii nu ar reprezenta o ideea rea, în opinia fostului președinte al României.

Traian Băsescu mai precizează că AUR are doar două elemente cu care apare în fața populației, cu care nu va reuși, însă, să se impună. Totodată, fostul șef al statului s-a arătat dezamăgit de faptul că Diana Șoșoacă este promovată intens în ultima perioadă.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here