Omul de lângă noi

0
208

Solidaritatea socială e mai actuală ca oricând !

         Cei care mai au curiozitatea să privească dincolo de propriul interes, vor vedea că nicio schimbare în viața lor nu s-a realizat de la sine. Împrejurările favorabile transformării au bătut adesea …la ușa noastră, însă cei mai mulți aveam altceva de făcut și si nu am deschis. Mai mult decât atât, alții au fost plecați după fel de fel de forme de divertisment și nici nu au știut că au fost vizitați.  Azi așa, mâine tot la fel. Și, cum după zi vine noapte, tot așa am primit și noi 
vizita împrejurărilor NEfavorabile care, găsind locul liber, cu perseverență și  răbdare, văzând că nu deschidem , s-au așezat în fața ușii.Ele au așteptat, fiind sigure că va trebui să ieșim sau să ne reîntoarcem acasă.  Cu toate că am primit semnale de la împrejurările bune că trebuie să facem imediat pregătiri pentru zile grele, n-am ascultat , așa că și de data aceasta am fost luați prin surprindere de evenimentele rele.                                                                                                                             Toată viața noastră am jucat neatenți și nu am putut înțelege mersului lumii și nici realitățile în care trăim. Acum, mai mult ca oricând, luptăm din greu  fără de direcție, fără să găsim calea de ieșire din labirintul în care am intrat. Nu am vrut să înțelegem vorbele din bătrâni care spun: „Fiecare pentru sine făuritor de pâine !” sau   „Adună bani albi pentru zile negre”!
Dar să fimi atenți cand vor veni acele zile !Poate chiar au venit  așa cum Însuși Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne-a avertizat acum mai bine de 2000 de ani în metafore pline de înțeles-„în ziua în care nu gândiți!” 
Am așteptat sa ni se dea…. și , singuri, nu mai găsit drumul de care ne-am îndepărtat din lenea noastra de a fi atenți și practic ne-am anulat posibilitatea de a gândi.
   Toate aceste manifestări individuale, care par a fi ale unui om liber, sunt dovada că, în vremuri  dificile, în perioade de transformări profunde ale societății umane se impune , cu absolută nevoie ca cineva cu știința realității vietii , cu voință și înțelepciune, conectat la lume și cunoscător al psihologiei umane, să organizeze ÎNVĂȚAREA TRANSFORMĂRII OMULUI la NOILE REALITĂȚI . 
  Pe individual , precum solistul din orchestră, nu vom reuși .  DIRIJORUL este singurul care realizează sincronizarea eficientă și perfectă a eforturilor individuale și le orientează către un obiectiv comun. Fiecare poate rămâne ca el în manifestările vieții particulare, însă când vine în „orchestra muncii” trebuie să asculte de DIRIJOR și să acționeze în direcția arătată. Nu mai e loc pentru  doar „ascultarea simfoniei muncii creatoare ” .Comun este țelul care trebuie atins prin efortul tuturor. Din acest BINE comun fiecare va avea părticia lui pentru o viață decentă și demnă. 
  Cu riscul de a vă plictisi, vă repet ideea centrală.Foarte mulți dintre noi, după decenii de libertinaj, după fuga continuă pentru satisfacerea viciilor și căutarea divertismentului nu mai dețin voința și energia ca să învețe singuri transformarea. Ca exemplu, vă rog să analizați un posibil aspect problematic, din sfera socio-economică…Cum îi vom convinge pe foarte mulți dintre cei care din 1500 de ron reprezentând câștigul lunar, dau 600 lei pe țigări și alți 200 lei pe rachiu , iar familia din patru persoane o obligă să trăiască cu 700 lei, din care să plătească lumina și gazele? La un calcul sumar…le revin 3 lei pe zi de persoană !!! 
   Forța politică aflată la guvernare trebuie urgent să vadă realitatea „din teren” și să  urgenteze inițierea de măsuri eficiente pentru învățarea noilor reguli care vor guverna Lumea, practic să organizeze SOLIDARITATEA SOCIALĂ.
Sursa foto: https://google.com
 Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 22 Februarie 2021 în exclusivitate.Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here