Când vom putea renunța la mască. Anunțul lui Valeriu Gheorghiță

0
190

Valeriu Gheorghiță, cel care coordonează campania națională de vaccinare, a declarat că românii vor putea scăpa de mască doar când se va ajunge la un grad ridicat de imunizare colectivă.

„În momentul în care vom ajunge la acel prag de imunizare colectivă şi în momentul în care nu constatăm emergenţa unor tulpini care nu sunt acoperite de vaccin, cu siguranţă la acel moment se poate renunţa şi la utilizarea măştilor de protecţie, însă aș vrea să menţionez că prin folosirea corectă a măştilor de protecţie ne ferim de foarte multe alte infecţii cu transmitere respiratorie şi nu doar de infecţia cu SARS-CoV-2”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, duminică seară, la Antena 3.

Gheorghiță a precizat că, la nivel național, s-a observat o reducere a incidenței bolii la persoanele vaccinate în prima etapă, la cele din centrele sociale.

Valeriu Gheorghiță explică în ce condiții adeverinţa de vaccinare ar putea fi valabilă în străinătate

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 Valeriu Gheorghiță a explicat faptul că momentan nu poate spune cu exactitate dacă adeverința/documentul care atestă vaccinare este valabilă în alte țări.

Valeriu Gheorghiță a făcut însă o analogie cu documentele care atestă rezultatul negativ al testelor de tip PCR, punctând faptul că orice tip de document trebuie să fie valid în țara în care a fost emis.

Valeriu Gheorghiță: Imunitatea determinată de vaccinul anti-COVID-19 va dura mai mult de un an

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, este de părere că vaccinul anti-COVID-19 declanșează o imunitate care poate dura cel puțin un an.

Doctorul Valeriu Gheorghiță a susținut într-o intervenție la Digi24, în cursul serii de duminică, 21 februarie, că până în prezent se pare că răspunsul imun obținut în urma vaccinului este „cât se poate de bun” timp de opt luni.

„Timpul de răspuns imun va fi cu siguranță mai mare de un an”, a declarat specialistul.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here