Garda de Mediu ia măsuri: Mașinile celor care depozitează ilegal deșeuri, confiscate – FOTO/VIDEO

0
470

Comisarii Gărzii de Mediu au făcut mai multe acțiuni de amploare în încercarea de a stopa fenomenul depozitării legale a deșeuriloe. Astfel, în ultimele zile, aceștia au confiscat mai multe mașini ale unor șoferi care transportau astfel de materiale.

Mai mulți șoferi au fost amendați iar unora chiar li s-au confiscat mașinile după ce au fost prinși de comisarii Gărzii de Mediu în timp ce depozitau ilegal deșeuri.

„În urma unei acţiuni desfăşurate împreună cu colegii de la Garda Naţională de Mediu, am reuşit să identificăm o autoutilitară care deversa resturi din material de construcţii într-un loc nepermis. Va fi amendat cu 13 până la 15 mii de ron şi i se va confisca maşina. Sunt foarte multe astfel de cazuri. Desfăşurăm în fiecare seară astfel de acţiuni şi sperăm să prindem cât mai mulţi cetăţeni care aruncă în locuri nepermise”, a declarat Cătălin Tutilescu, inspector-şef la Garda de Mediu.

Garda de Mediu avertizează: „Riscaţi să plecaţi pe jos acasă!”

„O altă zi, o altă faptă pedepsită, un alt mijloc de transport folosit la săvârșirea unei contravenții a fost confiscat! Astăzi, 22.02.2021, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu din judeţul Ilfov împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov, au identificat o autoutilitară care a abandonat ilegal, o cantitate semnificativă de deșeuri. Comisarii GNM au procedat la sancționarea contravenientului cu o amendă în valoare de 30.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor H.G. 1061/2008, privind transportul deșeurilor, obligarea acestuia la evacuarea cantității de deșeuri abandonate către un amplasament autorizat, precum și confiscarea mijlocului de transport utilizat la săvârșirea contravenției. Gândiţi-vă de două ori înainte de a arunca gunoiul pe unde vă trece prin cap. Pe lângă amenzi enorme, riscaţi să plecaţi şi pe jos acasă!”, este mesajul transmis de Garda Națională de Mediu.

Un șofer din Drobeta-Turnu Severin, fără camion după ce a fost prins în plagrant

Însă acesta nu este singurul caz identificat de comisari. Și la Drobeta-Turnu Severin un șofer a fost prins chiar în timp ce voia să descarce deșeurile.

„Amendă de 15.000 de lei și confiscarea camionului pentru un cetățean din Drobeta-Turnu Severin care transporta ilegal deșeuri de construcții și intenționa să le abandoneze pe un teren viran de lângă oraș. Comisarii Gărzii Naționale de Mediu l-au surprins chiar când se pregătea să descarce încărcătura și au aplicat dispozițiile legii. Astfel de acțiuni ale GNM continuă în toată țara, alături de Poliție și Jandarmerie”, arată o postare a Ministerului Mediului.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here