Pe 7 Martie 2021 la București a avut loc unul dintre cele mai reușite proteste contra vaccinării obligatorii

0
1066

 

La București, Alianța Părinților a organizat unul dintre cele mai închegate și reușite manifestări antisistem unde lumea conștientă în număr de 12000 conform datelor organizatorilor și ale forțelor de ordine au protestat împotriva vaccinării obligatorii.

Duminică, 7 Martie, începând cu orele 15.00, în Parcul Izvor din Capitală în fața Parlamentului la manifestație s-au adunat oamenii treziți și pe deplin conștienți de pericolul reprezentat de viitoarea subminare a drepturilor  și libertăților cetățenești și care cred, luptă pentru Libertate.

Fiind o zi de duminică, nu numai bucureștenii s-au adunat în Parcul Izvor din Bucureşti, pentru a participa la  protestul faţă de ideea vaccinării obligatorii, dar şi faţă de eventuala implementare a aşa-numitului paşaport de vaccinare.

Organizare ireproșabilă

Proiectul Legii privind vaccinarea persoanelor în România (PLx 399/2017 din Camera Deputaților) conține prevederea obligativității vaccinării pentru întreaga populație.

Oricine care verifică textul legii va constata că articolele 6, 13, 16, 68, 71 (și nu numai) prevăd obligativitatea vaccinării pentru copii și pentru adulți (cu oricâte vaccinuri și ori de câte ori ar decide statul), precum și amenzi uriașe în caz de refuz. Dincolo de orice îndoială faptul că acest proiect de lege, dacă ar fi adoptat în forma actuală, ar introduce de jure și de facto obligativitatea vaccinării în România.

Acest eveniment a fost anunțat de către Alianța Părinților într-un eveniment promovat pe Facebook.

Simbolismul zilei de 7 Martie

S-a demonstrat că 7 martie a fost o zi simbolică pentru toți românii care în continuare nu doresc să fie vaccinați cu forța împotriva voinței lor.

Dacă acum fix un an, la acea dată, aproximativ 6500 de români au realizat un lanț uman în jurul Casei Parlamentului-încercuind la propriu fortăreața parlamentarilor și atunci au reușit cu toții să oprească Legea vaccinării obligatorii-nemaifiind votată în Camera Deputaților, în ciuda tuturor presiunilor făcute din interior de agenții Big Pharma, acum, pe data de 7 Martie 2021 au existat alte premise favorabile.

Mulțimea s-a mobilizat exemplar și a venit din toate colțurile țării.

Interesele meschine ale aleșilor

Anul acesta, în contextul diferit al perioadei post-pandemice, interesul aleșilor României este acela de a vota Legea vaccinării obligatorii în Plen după data de 20 martie.

De aceea, nemaifiind loc pentru a fi dezbinați și plini de orgolii, toți cei care au venit din toate colțurile țării au simțit cu adevărat în valorile identitare românești și și-au făcut simțită prezența într-un mod pe deplin organizat, civilizat, nefiind nicicum timorați de prezența forțelor de ordine.

 

Evenimentul propriu-zis

Protestatarii-prin vocea inimoșilor doctori,avocați, activiști civici, preoți ortodocși dar și patrioți ai acestui neam româesc-le-au amintit parlamentarilor că au fost aleși pentru a servi poporul român în deplin respect pentru prevederile constituționale și pentru prevederile altor legi aflate în vigoare.

În alocuțiunile lor sincere și înflăcărate, s-a atras atenția autorităților că în România nicio intervenție medicală nu poate fi obligatorie și că orice cetățean român are dreptul să refuze sau să oprească orice intervenție medicală asupra propriei persoane. Dreptul acesta e prevăzut în Legea drepturilor pacientului cât și în Legea nr.46/2003, articolul al 13-lea.

De asemenea, legea privind reforma în domeniul sănătății -„celebra” cu numărul 95/2006 a fost amintită de Avocatul Dan Chitic care dă împuternicire medicului care trebuie să acționeze respectând voința pacientului și dreptul acestuia de a refuza ori de a opri orice intervenție medicală asupra sa.

Obligația de a trăi liber și de a nu fi constrâns a constituit tema centrală a tuturor celor care au luat cuvântul.Lăudabil rămâne aspectul că, mulțimea strânsă a rezistat până la „turul final” al Casei Poporului unde s-au scandat o mulțime de sloganuri anti-vacciniste,anti-globaliste și pro-viață cât și de susținere a religiei creștin-ortodoxe.

Mai mult decât atât, conform promisiunilor organizatorilor, lumea a promis că se va întâlni din nou pe data de 20 Martie,tot în Parcului Izvor, pentru a protesta și a atrage atenția tuturor, în așa fel încât Legea vaccinării obligatorii să nu aibă sorți de izbândă și să nu fie promulgată.

 

Alocuțiuni pline de substanță

Psihologul Adrian Aciu, membru al Alianţei Părinţilor din România a declarat următoarele: ”Trebuie să le reamintim parlamentarilor că legile se fac în favoarea poporului pentru sănătatea noastră şi nu la comanda corporaţiilor”

”Nu corporaţia face legislaţia”, a fost unul dintre strigătele oamenilor aflaţi la protest.

Psihologul Adrian Aciu a msi spus că vaccinarea obligatorie încalcă foarte multe drepturi constituţionale.

De asemenea, la îndemnul psihologului Adrian Aciu, protestatarii au transmis parlamentarilor mesajul: ”Nu ne obligaţi, altfel plecaţi!”

Punctele de vedere liber și precis exprimate au fost expuse preț de mai bine de trei ore și în acestea s-au putut evidenția nevoia de a trăi liber și de a scăpa de pericolul reprezentat de periculoasele vaccinuri anti-covid.

Domnul Mihai Târnoveanu a adus acea plus valoare șu emoție naționalistă iar  punctul de vedere al teologului Danion Vasile a accentuat nevoia de rugăciune și unitate în dreapta credință.

Trimiterile dreptului internațional

De asemenea, s-au invocat și prevederile dreptului internațional. De exemplu, a fost amintită de către domnul avocat Dan Chitic primele două amendamente ale Convenției de la Oviedo care are forța de a impune ca regulă de bază suveranitatea principiului consimțământului liber, informat și neviciat cât și întâietatea interesului binelui persoanei față de interesul general al societății sau științei , iar această convenția este un tratat al Consiliului European ratificat de România prin Legea nr. 17 din 22 februarie 2001.

Experiența proprie

Aflat la fața locului și fără a cita surse conexe sau alte zvonuri am putut remarca cu bucurie faptul că există în cadrul acestui popor oameni cu valori identitare și morale puternice care se opun controversatei legi a vaccinării cu caracter obligatoriu care s-ar putea afla în decurs de maxim trei săptămâni de zile pe agenda discuțiilor deputaților din Parlamentul României.

Cei care se opun acestor abuzuri care se doresc legiferate și instituționalizate și-au exprimat permanent dezaprobarea față de posibilitatea de a fi obligați să se vaccineze nu numai împotriva virusului SARS-COV-2 ci și a altor maladii.

Un alt punct sensibil și de mare interes îl constituie viitoarea vaccinare a copiilor și a întregii populații, în situații epidemiologice speciale care se dorește a fi eradicată prin aceste ample măsuri de protest dar și prin atitudinea demnă și fermă a tuturor celor cu adevărat implicați în a pune punct flagelul vaccinării cu caracter obligatoriu.

De asemenea, codul Nürnberg și numeroase alte tratate internaționale precum Declarația de la Geneva, Raportul Belmont, Declarația de la Helsinki, susțin autodeterminarea persoanei și necesitatea consimțământului informat.

Împotriva pașapoartelor de vaccinare 

Comisia Europeană va prezenta în termen de maxim zece zile un proiect al așa-numitului „paşaport verde” digital care va fi în stare să ateste o vaccinare contra Covid sau teste negative, pentru a călători mai liber, în timp ce drepturile asociate acestui document le divizează pe cele 27 de state.

Astfel că se va prezenta spre sfârșitul acestei luni o propunere legislativă pentru introducerea cu drepturi depline a unui ‘Digital Green Pass’” cu obiectivul de „a permite treptat europenilor să se deplaseze în siguranţă în cadrul UE sau în afara ei, pentru muncă sau turism”, așa cum a anunţat pe Twitter preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen.Acest paşaport ar putea indica de asemenea dacă o persoană „poate fi considerată imunizată datorită situaţiei sale sanitare şi prezenţei de anticorpi”, potrivit unui purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Stupefiant rămâne faptul că cele 27 de state europene s-au înţeles încă din luna ianuarie a acestui an în principiu asupra normelor partajate pentru acest certificat.A fost creată o comisie însărcinată să „asigure coordonarea privind criteriile (…) şi să creeze o platformă care să conecteze diferitele soluţii naţionale”, un sistem a cărui punere în practică va cere cel puţin trei luni.

Un alt aspect frapant îl reprezintă nonșalanța doamnei von der Leyen care amintise de asemenea „întrebările ştiinţifice”, remarcând că nimic nu dovedeşte la modul absolut că încetezi să transmiţi virusul după ce ai fost vaccinat.Pregătirea unui instrument la scară europeană „care să includă date foarte obiective” le va reveni statelor membre sarcina să decidă „cum îl vor folosi”, așa cum a avertizat vicepreşedintele Comisiei, Margaritis Schinas.Iar în această situație e inclusă și România, din moment ce factorii politici și decizionali doresc includerea în Constituția României a legii vaccinării obligatorii.

În loc de…concluzii

Conform Alianței Părinților, legea actuală nu prevede expres obligativitatea vaccinării, dar există posibilitatea ca părinții să fie amendați în cazul refuzului continuu determinat de eludarea liberei opțiuni individuale.

Oricum, din moment ce se va ajunge în acest nedorit scenariu, este cât se poate de limpede că,după ședințele de informare, părinții care vor refuza să-și vaccineze copiii vor fi amendați contravențional și chiar decăzuți din drepturi.Trebuie ținut cont și de aspectul referitor la faptul că, în cazul legiferării și încuviințarea legii, părinții vor fi obligați să meargă la ședințele de informare convocate de autorități, „până la acceptarea planului de recuperare” a vaccinării.

Dacă această lege va trece, atunci ar trebuie să știm de acum înainte că toți românii vor fi obligați să se vaccineze împotriva acestui virus,indiferent de opţiunea tuturor, mai ales că ne regăsim în acest moment într-o situație epidemiologică deosebită.

 

 

Secțiunea video-Update

În secțiunea video de mai jos veți avea posibilitatea de a lua contact cu atmosfera creată.

 

 

Sursa foto și video:Fotograf Alina Diana Mihai și arhiva proprie

Acest material a fost conceput și sintetizat de către Daniel Mihai,redactor șef al platformei media independente Criteriul Național

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here