Omul când este supus unei presiuni exterioare , renunță la rutină , la viața obișnuită-bună sau…rea- și începe să caute un alt mod de a trăi, în concordanță cu împrejurările obiective ale mediului natural, social și politic. Așa am procedat și eu în această perioadă cu măsuri preventive și de combatere a acțiunii virusului. Am rărit vizitele la medicul de familie și am pornit în căutarea cauzelor care aduc suferință organismului, plecând de la ceea ce mănânc, beau , aerul pe care îl respir și câtă mișcare în aer liber fac zilnic.
Ca un profan in ale științei medicinei , am plecat în căutare de la adevăruri necontestate, înscrise și în alte cărți decât cele de medicină, multe trecute în vorbirea curentă , precum proverbele.
Cu voia dumneavoastră aș dori să vă arat unul dintre primii indicatori ai drumului către cunoaștere propriului corp, rezumat într-un adagiu: ” Omul este ceea ce mănâncă, ceea ce bea și ceea ce respiră.”
Cu cât este mai bună calitatea hranei, apei și aerului, cu atât mai nobile sunt produsele pe care sistemul digestiv le preia și le transmite , prin sânge , la toate celule organismului, sub condiția că substanțele –bazice-alcaline – să existe și să nu fi fost distruse prin preparare termic. Numai păstrându-se echilibrul între substanțele acide și cele alcaline- bazice se face amestecul corect de substante care dau energia vitală organismului .
Ați sesizat stimați cititori ai acestei platforme media independente că am subliniat cuvântul cheie – substanțe azice-alcaline , evident, alături de cele acide care obligatoriu sunt în organism.
Unitatea de măsură a mediului acid din organism este PH-ul , adică potențialul hidrogenului(H), hidrogenul fiind catalizator universal , adică participă la toate reacțiile chimice din organism .
De unde ia organismul nostru un hidrogen cu potențial de a neutraliza mediul acid și a-l aduce la un echilibru cu mediul alcalin ?
Răspunsul e simplu-din alimente, apa și aer.
Apa este leagănul vieții. Fără apă nu există viață. Hidrogenul intră în compoziția chimică a apei; se găsește în aerul inspirat ; se găsește și în compoziția alimentelor.
De ce trebuie să fim atenți la păstrarea unui echilibru între mediul acid și cel alcalin care se afla in organismul nostru, în special în aparatul digestiv ?
Fiindcă aciditatea încurajează boala. Declanșarea bolii se face prin hrana acidificată excesiv , apa supraoxigenată și aer poluat.
Se cunoaște faptul că cei care suferă de HIPERACIDITATE pot deveni hipo sau hiperponderali, au tulburări de dispoziție, cum ar fi nervozitate, agresivitate și chiar dezechilibru neorologic, după cum susțin anumiți specialiști.
Organismul uman are un conținut mediu de apă de peste 60% , adevăr care m-a determinat să mă informez ce fel de apă trebuie să beau pentru a menține ACIDITATEA în limitele normale, adică cu un PH intre 7,3-7,4 .
După cât m-a dus capul , am încercat să aflu mai mult despre apă , din moment ce apa e sursa principală de hidrogen. Dacă apa este acidă mediul va fi acid, dacă apa este alcalină -mediul va fi alcalin și va readuce echilibrul și PH-ul în limitele normale.
Iată ce am reținut .Ceea ce dă apei calitatea de apă alcalină sau acidă este concentrația de HCO3(hidrogencarbonat).
Pentru apă minerală naturală plată , pentru a fi alcalină, concentrația de HCO3 trebuie să fie mai mare (>) de 200mg/l.
Pentru apa minerală natural carbogazoază HCO3 trebuie saa fie mai mare de 1000mg/l.
Greseam atunci când luam drept criteriu PH-ul , cel mai mare de 7 credeam că-i sigur o apă alcalină, iar apa cu PH-ul mai mic de 7 ar fi apa acidă.
În loc de concluzie . Neatenția și lipsa de informare despre ceea ce mâncăm, bem și respirăm sunt cauzele reale ale majorității bolilor . Cauzele bolilor le putem înlătura doar noi. Medicul tratează efectele . Cauzele rămân și pot oricând să ne arate ce pot.
Sursa foto: https://google.com
Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 8 Martie 2021 în exclusivitate.Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent