Grecia, zguduită de proteste violente! Ciocniri între manifestanți și polițiști la Atena (VIDEO)

0
325

Grecia, zguduită de proteste violente! După ce două seisme puternice au provocat dezastre în țară, acum un cutremur social aruncă din nou în haos și Atena. Ciocniri între manifestanți și poliţişti au izbucnit duminică seară într-o suburbie a capitalei. Motivul a fost reprezentat de o intervenţie în forță a oamenilor legii, care aveau misiunea de a impune respectarea lockdown-ului total.

Excesul de zel al polițiștilor a provocat indignare în rândul cetățenilor, iar imediat mii de oameni au năvălit pe străzile Atenei.

Grecia, zguduită de proteste violente! Bătăi crunte la Atena

Neputând face față mulțimii furioase, polițiștii au folosit tunuri de apă și gaze lacrimogene împotriva protestatarilor care se adunaseră la Nea Smyrni, periferia sudică a Atenei. Oamenii s-au strâns pe străzi ca reacție faţă de un incident produs cu câteva ceasuri înainte. În videoclipurile postate pe Internet se vede cum un poliţist lovește cu brutalitate un tânăr. La un moment dat, el poate fi auzit strigând „Lăsați-mă, mă doare!”.

La rândul lor, forțele de ordine susțin că au trimis o patrulă pe motocicletă în piaţa centrală din Nea Smyrni. „Pentru a controla aplicarea măsurilor împotriva coronavirusului”. Cică în zonă mulți se plângeau de nerespectarea restricţiilor. Din câte afirmă polițiștii, patrula a fost atacată de 30 de persoane, doi dintre oamenii legii fiind răniți.

Alexis Tsipras, de partea protestatarilor

Liderul Opoziţiei şi fost prim-ministru, Alexis Tsipras (Syriza) a denunţat un „atac, în absenţa provocărilor, al Poliţiei împotriva familiilor şi copiilor aflaţi acolo”.

„Guvernul încearcă să scoată ţara din această criză sanitară fără precedent cu cele mai mici pierderi posibile. Din păcate, opoziţia exploatează tensiunile şi inflamează climatul politic şi social”, a replicat purtătoarea de cuvânt a Executivului, Aristotelia Peloni. Autorităţile elene au anunțat duminică 1.142 de noi cazuri de Covid-19 şi 53 de decese, ridicând la 6.758 numărul de morţi de la începutul pandemiei.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here