Vicepremierul Dan Barna, după ce corpul de control a fost trimis la Ministerul Sănătății: Este un tabel absolut banal. O instituție a statului a spus că s-au publicat niște date vulnerabile

0
119

Vicepremeirul Dan Barna a susținut că premierul Florin Cîțu a trimis corpul de control la Ministerul Sănătății după ce o instituție a statului „a spus că s-au publicat niște date vulnerabile, care o fi fost, nu știu, Armata, habar n-am”.

Dan Barna a susținut într-o intervenție la TVR că o instituție a statului român a reclamat faptul că Ministerul Sănătății a publicat anumite date privind vaccinarea.

Vicepremierul: „Aștept să văd un raport”

„Am avut o discuție cu premierul, care mi-a spus că o autoritate a statului s-a sesizat privind datele publicate de Vlad Voiculescu. Nu știu încă (ce autoritate, n.r.), aștept să văd un raport. (Premierul, n.r.) mi-a zis: domle, sunt oameni supărați. OK. Hai să vedem de ce. Premierul m-a sunat spunându-mi că publicarea acelor date nu e în regulă, tabelul acela cu secțiile de vaccinare și cu vaccinurile, numărul de vaccinuri și categoria de persoane care au beneficiat de acele vaccinuri”, a declarat vicepremierul.

De asemenea, acesta a susținut că a verificat tabelul și că nu a găsit „nici măcar o singură dată sensibilă”.

Dan Barna: „Nu am găsit în acel tabel nici măcar o singură dată sensibilă”

„Eu uitându-mă, cu pregătirea mea de avocat, cu experiența mea de om politic, nu am găsit în acel tabel nici măcar o singură dată sensibilă, vulnerabilă pentru vreo instituție a statului român, pentru vreun cetățean. Era secția de vaccinare 12, 37 de vaccinuri din categoria pensionari, persoane bolnave sau persoane din sistemul de apărare sau de protecție sau de curierat, adică un tabel absolut banal. În acest context, trimiterea Corpului de control este cumva un mecanism automat, pentru că premierul nu putea să tragă o concluzie. Și eu m-am întrebat. O instituție a statului a spus că s-au publicat niște date vulnerabile, care o fi fost, nu știu, Armata, habar n-am. Ca el să tragă o concluzie, nu are altă pârghie decât să trimită Corpul de control să verifice dacă acele date erau într-adevăr într-o zonă de protecție sau nu”, a declarat Dan Barna.

Dan Barna a precizat că nu știe ce instituție a statului român a făcut reclamația referitoare la Ministerul Sănătății, însă a susținut că ar fi vorba de una din „zona de apărare”.

Reclamația ar fi fost făcut de o instituție din zona de apărare

„Nu știu, chiar nu știu. Când vine raportul, vom vedea. (…) E drept că s-ar putea ca tradițional pentru anumite persoane din statul român transparența să fie un reflex care creează teamă. (…) E din zona de apărare”, a declarat vicepremierul Dan Barna.

Premierul Florin Cîțu a trimis Corpul de control la Ministerul Sănătății după ce instituția a publicat date despre vaccinare și testare pentru care ar fi fost nevoie de anumite avize obligatorii.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here