Valeriu Gheorghiță anunță modificări la platforma de vaccinare

0
142

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat duminică seara că pe platforma de vaccinare vor fi disponibile noi date, precum timpul estimat până la vaccinare și tipul de vaccin.

Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, modificările vor fi implementate la începutul lunii aprilie, informează HotNews.

„Sunt câteva elemente esenţiale care vor fi schimbate la platforma de programare, şi anume primul aspect care urmează să fie disponibil este estimarea timpului probabil al vaccinării, perioada, intervalul de timp în care persoana care se înscrie pe lista de aşteptare va putea fi vaccinată efectiv. Al doilea lucru – încercăm să transparentizăm tipul de vaccin din respectivul centru de vaccinare, pentru că o persoană care stă 30 de zile pe lista de aşteptare ajunge să se programeze într-un centru şi îşi dă seama efectiv că nu vrea să se vaccineze cu acel vaccin, ceea ce pentru noi nu ar trebui să se întâmple.

Mi se pare firesc ca omul să ştie de la început pe ce liste de aşteptare se programează şi pe ce tip de vaccin, chiar dacă până la urmă disponibilitatea mai multor vaccinuri nu este neapărat un obiect care să permită alegerea vaccinurilor, ci să permită programarea şi accesul într-un număr mai mare de persoane la vaccinare plecând de la premisa că cele patru vaccinuri au beneficii maximale faţă de forme severe, faţă de complicaţiile bolii”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță: Modificările intră în vigoare la începutul lunii viitoare

De asemenea, coordonatorul campaniei de vaccinare a mai spus că, cel mai probabil, modificările vor fi operaționalizate luna viitoare.

„Cred că în prima parte a lunii aprilie foarte probabil să fie operaţionalizată acea estimare a timpului până la vaccinarea efectivă. De ce durează atât? Lăsând la o parte procedura tehnică, în fiecare centru de vaccinare mai există încă parte din cabinete care nu au fost activate, ele urmează să devină active în prima parte a lunii aprilie”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Luna viitoare se deschid noi centre de vaccinare

Medicul a mai spus că până pe 13 aprilie vor fi deschise peste 350 de cabinete unde se vor face imunizări cu serul produs de Pfizer.

Totodată, el a anunțat și creșterea capacității din centrele de vaccinare.

„Până pe 13 aprilie vom deschide peste 350 de cabinete pentru Pfizer. O altă schimbare importantă în prima parte a lunii aprilie – vom creşte numărul de persoane programate pe cabinet de la 60 la 90, deci practic o să crească cu 50% capacitatea de vaccinare în centrele de vaccinare”, a explicat medicul.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here