Klaus Iohannis, ferm despre sărbătorile de Paște: Trebuie să găsim soluții

0
409

Președintele Klaus Iohannis a susținut că autoritățile trebuie să găsească soluții astfel încât oamenii să poată merge la biserică de sărbătorile de Paște.

Klaus Iohannis a declarat că pandemia de COVID-19 trebuie gestionată într=un mod care să permită familiilor să se reunească de Paște.

Sărbătorile de Paște, în familie

„Anul acesta sărbătorile sunt la o distanță mare (Paștele catolic față de cel ortodox – n.r.). Acum în 4 aprilie vor sărbători catolicii, evanghelicii, reformații, iar la începutul lunii mai vor sărbători creștinii ortodocși. Eu îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia în așa fel încât lumea să poată să meargă și la biserică, să se întâlnească, sigur, în cerc mai restrâns, dar să se poată întâlni cu familia fără să avem petreceri cu multe persoane”, a susținut Klaus Iohannis.

De asemenea, a reiterat importanța gestionării situației pandemice într-un mod care să permită oamenilor să meargă la biserică de Paște.

Klaus Iohannis: „Oamenii vor să meargă la biserică și trebuie să găsim soluții”

„Nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică. Sunt Sfintele sărbători de Paști, oamenii vor să meargă la biserică și trebuie să găsim soluții ca să poată merge la biserică”, a subliniat președintele României.

Recent, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan a declarat că restricțiile care vor fi impuse de Paște sunt greu de estimat.

Andreea Moldovan a explicat faptul că nu se pot face estimări de acum în privința Sărbătorilor de Paște și ce restricții vor fi impuse atunci. Aceasta a subliniat că „lucrurile se desfășoară foarte repede”.

„Oricum este greu să estimăm acum ce va fi atunci, pentru că lucrurile se desfășoară foarte repede. Nu este un lucru, după părerea mea, complet predictibil și corect predictibil. Și atunci este greu să estimăm de acum ce va fi atunci, dar ce pot să spun, sau ce se poate spune cu siguranță, este că acum contează ceea ce facem”, a declarat secretarul de stat.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here