Relații publice și relații între oameni 

0
105
 
      PR-ul, abreviere rostită frecvent în spațiul public , este promovarea  imaginii unei persoane care deține sau vrea să acceadă la o funcție publică. Prin strategia adoptată de profesioniști ai  IMAGINII,  se urmărește câștigarea încrederii alegătorilor, și alegerea „imaginii” ca reprezentant al lor în organele alese ale puterii statale. Noi, oamenii obișnuiți, suntem setați să luăm, pe negândite ,ca adevărat ceea ce ni se pare, ceea ce vedem; refuzăm să privim dincolo de aparențe și să apreciem oamenii după fapte. Dacă am ales „IMAGINI” în loc de oameni reali , vom avea parte de ceea ce am ales : totul este perfect în imagini, iar ce-i rău e numai din cauza noastră! 
REALITATEA nu -i decât o reacție negativă la „imaginea” promovată de către cei care și-au câștigat dreptul să decidă tocmai prin voința noastră sedusă de imagini ! Ceea ce vedem și auzim în spațiul public dovedește această stare. 
   Opus PR-ului sunt „Relațiile vii dintre oameni.”Suspendarea parțială a acestor relații în vremuri de alertă  cauzate de acțiunea virusului, nu va putea întrerupe comunicarea firească, fiindcă , pe termen lung, ar aduce grave prejudicii ființei umane și societății ce se vrea altfel re-setată. Aparențele nu pot învinge necesitățile și dorul de libertate, prima nevoie fundamentală fiind libertatea de mișcare, mișcarea fiind chiar cauza vieții. Se acceptă fără rezerve că exprimarea gândurilor trebuie făcută în forma și limită permisă de împrejurările exterioare a vremurilor în care trăim, însă este o iluzie să se creadă că un om va ceda drepturile și libertăţile care țin de esență umanității lui, pentru un scop general uman de care nu a fost convins .Va cântări cu exigență maximă dacă între ceea ce se sacrifică și ceea ce se declară că se protejează este o proporție justă, dacă, în realitate,  interesul superior al omului este apărat cu adevărat.
Numai aașa a ajunge la credința că trebuie să fie parte activă la acțiunile contra dușmanului invizibil-virusul.Comunicarea de la om la om , de la conștiință la conștiință , pe aspecte concrete, percepute și înțelese de fiecare , este singura cale normală și benefică pentru depășirea amenințărilor la sănătatea și viața oamenilor. Inducerea fricii ceas de ceas , blochează acțiunea și discreditează chiar adevărul. E nevoie de recâștigarea încrederii  că suferința și răbdarea , asociate cu fapte concrete , sunt căile juste pentru depășirea, într-un termen rezonabil, a crizei grave în care trăim .
   Iată de ce oamenii politici care conduc destinele noastre trebuie să uite de propria imagine și de interesul de grup , de păstrarea capitalului politic, și să acționeze conform cu interesul fiecărui cetățean și al întregii națiuni  în temeiul  realităților concrete cunoscute în termeni reali. 
Sursa foto: https://google.com
Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 7 Aprilie 2021 în exclusivitate.Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here