BOR cere modificarea de urgență a legii privind înmormântarea persoanelor decedate de Covid-19!

0
49

Biserica Ortodoxă Română, prin vocea purtătorului de cuvânt Vasile Bănescu, solicită modificarea de urgență a legii privind înmormântarea persoanelor decedate de Covid-19! Din punctul de vedere al Patriarhiei, actualele prevederi în astfel de cazuri sunt „draconice” și „excesive”.

Ținând cont de toate acestea, Vasile Bănescu transmite poziția BOR, aceea că se impune numaidecât modificarea legislației în vigoare.

Cultele religioase, la masa negocierilor cu autoritățile

„Modificarea unei legi draconice, concepute sub presiunea izbucnirii unei epidemii şi a necunoscutului care o însoţea, o lege care prin urmările ei directe afectează şi azi, la peste un an de zile de la promulgarea ei, familiile îndurerate ale celor decedaţi de Covid-19, care nu-i pot înmormânta pe aceştia demn şi conform tradiţiei religioase în care s-au născut, a devenit imperios necesară”, a transmis Vasile Bănescu, într-o declaraţie remisă presei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, reprezentanţii cultelor religioase au solicitat modificarea acestei legi „excesive”. Recent, a avut loc un dialog „fertil” cu autorităţile competente în acest sens, arată Vasile Bănescu. „Practic, (aproape) toată lumea pare să fi înţeles necesitatea modificării. Prelungirea aşteptării ei devine dureroasă şi nu mai are în acest moment o raţiune suficientă”, susține reprezentantul BOR în relația cu presa.

Umanitatea şi demnitatea sunt raţiunile care trebuie să aibă şi acum ultimul cuvânt – Vasile Bănescu

Premierul Cîțu cere BOR să se implice mai mult în campania de vaccinare

Patriarhia Română ia atitudine, din nou, într-un subiect care vizează acțiunile autorităților. Și face asta la scurt timp după ce premierul Florin Cîțu a solicitat Bisericii Ortodoxe să se implice mai mult în campania de vaccinare. Executivul își propune ca de la 1 iunie să se revină la normalitate, dar pentru a face asta are nevoie de sprijinul BOR, recunoaște primul-ministru.

Răspunsul BOR la solicitarea premierului a venit numaidecât. Și l-a oferit același Vasile Bănescu: „Ajutorul Bisericii există și se (va) traduce prin transmiterea din partea clericilor spre credincioși a informațiilor cuprinse în Broșura «Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură», material oficial informativ pe care toate cultele religioase l-au primit in ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte (…) Personal, pledez cu toată convingerea pentru implicarea fiecăruia dintre noi în acest act firesc de informare onestă cu privire la o problemă acută și majoră, care ține nu doar de sănătatea personală, ci și de cea comunitară”.

„În calitatea temporară de persoană publică, îi îndemn personal pe cei ce încă ezită să se informeze cât mai atent, din surse sigure cu privire la beneficiile vaccinului. Și, în urma consultării cu medicul de familie, să ia decizia cea mai bună pentru sănătatea lor și a celor dragi. Eu am ales să o fac, vaccinându-mă”, a transmis Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR într-un comunicat de presă.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here