Cele mai bune lentile de contact la ora actuala

0
74

Lentilele de contact sunt o inventie destul de recenta, chiar daca stramosii acestora au aparut in urma cu cateva secole. Primele produse oftalmologice menite sa inlocuiasca ochelarii cu rame au fost realizate in 1887 de catre un celebru sticlar, F. A. Muller, care a preluat unele dintre proiectele astronomului englez Sir John Herschel. In anul 1948 au fost proiectate primele articole medicale optice capabile sa acopere doar irisul, gratie muncii opticianului californian Kevin Touchy. In 1982 au aparut lentilele bifocale, permeabile la gaz. In 1986 apar lentilele permeabile la gaz cu purtare extinsa. In 1999 s-au lansat pe piata lentilele de contact din silicon hidrogel, disponibile publicului larg incepand cu 2002.

Lentile de contact sau ochelari de vedere, clasici

Aici nu exista un raspuns general valabil, asa ca decizia iti apartine in mare masura, in functie de preferinte. De regula, insa, trecerea de la ochelari la lentile de contact se impune a fi precedata de o vizita la medicul oftalmolog care sa evalueze capacitatea pacientului de a vedea bine cu lentile de contact.

Decizia inlocuirii ochelarilor de vedere cu lentile de contact este luata de comun acord de pacient si medicul oftalmolog, avand in vedere beneficiile reale ale lentilelor:

 • din punct de vedere estetic, lentilele sunt exact intrumentul de care ai nevoie pentru a avea o aparitie surprinzatoare la serviciu, zile aniversare ori evenimente speciale.
 • Lentilele acopera uniform intreg campul vizual, oferind eficienta maxiima in special catre partea periferica a campului vizual.
 • Lentilele de contact nu se aburesc cand este frig afara! Nici nu se uda in cazul ploii.
 • Scapi de grija uitarii ochelarilor, a pierderii lor sau a scaparii acestora.
 • Se potrivesc intotdeauna cu stilul si personalitatea ta, deoarece alegerea se face strict in functie de gusturile fiecaruia.

In cele ce urmeaza va pregatim un top 3 cele mai bune lentile de contact si cele mai comercializate in momentul de fata, astfel:

 1. ACUVUE OASYS: primul loc in top este ocupat de catre lentilele bilunare Acuvue Oasys, un sortiment extrem de popular in Europa, mai ales in mediul online. Printre avantajele acestei noi generatii de lentile se numara:
  • confort maxim pe toata durata zilei
  • garanteaza o vedere clara si o senzatie de prospetime de lunga durata
  • asigura o permeabilitate ridicata la oxigen si functioneaza ca bariera protectoare, contra UVA si UVB.
 2. DAILIES® AquaComfort Plus – ocupa locul 2 in preferinte, fiind lentile zilnice create din hidrogel, marca a producatorului Alcon. Dintre avantaje acestor lentile Dailies se numara:
  • reglarea excelenta a umiditatii la nivelul ochilor, prevenind frecarea si uscarea
  • umiditatea este livrata in momentul clipirii, in timp ce tehnologia Confort Plus sprijina procesul de clipire rapida a ochilor.
 3. Air Optix® Plus HydraGlyde: sunt lentile Alcon concepute pentru a corecta defectele sferice de vedere si sunt potrivite purtarii permanente. Sunt usor colorate, cu o nuanta de albastru, astfel incat sa permita o manevrare usoara.

 

Daca iti propui ca lentilele de contact sa devina instrumentul tau important, utilizat pentru confortul vizual si imbunatatirea vederii, iti recomandam cu caldura sa achizitionezi astfel de articole medicale optice.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here