Ziua de mâine între dezechilibre, pauze și speranțe

0
283

 

 Motto ” Superioritatea va fi a celui care va munci și va cugeta mai mult.” Mihai Eminescu

 

Privind Natura, vom înțelege evoluția în spirală a lumii create, ca niște valuri, concretizate în succesiunea anotimpurilor, a zilei după noapte , a Binelui după ce Răul a consumat tot binele s.a.m.d
  Suntem azi în faza descendentă a valului . Vă amintiti că specialiștii în crize economice ne vorbesc de o posibila reluare a creşterii, fie în „V” fie în forma literei „U”?
  Creșterea , redenumită” redresare” pentru perioada postpandemie, presupune angajarea inteligenței umane în direcția ascendentă și găsirea soluțiilor la toate problemele sociale agravate de pandemie.
   Este imperios necesar ca fiecare să muncim mai mult și mai bine, să cerem și să urmăm sfatul specialiștilor, altfel vom fi angajații cooperativei ” Munca în zadar”.
   Sunt un atent observator al vieții rurale și constat că nimeni nu vrea să învețe de la altul, de la cel care a reușit să sfărâme domnia lui ” Nu se poate ” . Fiecare declară mândru că „știe” , însă prin conduita sa dovedește contrariul. Înțeleptul antic spunea că : ” Cine spune că știe și nu știe, asta-i prostie !” 
   Re-dresarea nu va reuși fără sfatul specialiștilor și ascultarea activă a tuturor. Ne luptăm cu mentalități vechi care nu se schimba peste noapte. Majoritatea tinerilor se pierd în neștiință , așa că aportul lor va fi, deocamdată ,nesemnificativ. 
   Este limpede că fără o îndrumare coordonată la nivel de țară, de sus și până în satul cel mai îndepărtat de oraș , nu va fi posibilă  reluarea creşterii negative . Împrumuturile masive contractate în ultimul an de către statul român sunt dovezi că ne aflăm tot pe o pantă abruptă descendentă . Când și cum vom face REDRESAREA rămâne o mare și nedorită necunoscută… 

   Fiecare dintre noi este în măsură să înceapă propria redresare , și, cu toate redresările individuale adunate, vom ajuta ȚARA.Nu e un joc, dar trăim între da și nu. 

Această propoziție -Între – este pauza dintre dezechilibru și echilibru , dintre valurile vieții. Stimați cititori ai acestei platforme media independente, imaginați-vă că ar fi secunda între inspirație și expirație , acea regăsire a unității, acea manifestare  firească a vieții  .

 Pauza este pentru ” a ne trage sufletul” în interior, împrăștiați prea mult în afară de presiunea excesivă a mediului față de ființa umană.

   Sufletul este centrul de gravitație al trupului uman, el aleargă acolo unde dezechilibru nu mai este în cumpănă cu echilibrul . Sufletul  alearga să readucă ritmicitatea  funcționării organismului . Suspendarea succesiunii urcării și coborârii  dar și rămânerea mult timp în ” pauză” ne afectează grav funcționarea organismului și , la reluare, nu vom mai fi cu un semiton mai sus, dimpotrivă vom cădea cu cel puţin un ton, o notă pe portativ, astfel că acensiunea va deveni practic imposibilă în această viață… 

Sursa foto: https://google.com
 Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 21 Aprilie 2021 în exclusivitate.Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here