Polițiștii locali din sectorul 5 vor patrula doar pe jos, fără mașini!

0
145

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a dispus – marți – ca mașinile Poliției Locale să rămână în parcare, iar agenții să își desfășoare activitatea pe jos. Edilul acuză că în sectorul pe care îl conduce au avut loc mai multe acte de vandalism, iar persoanele care au provocat daune nu au fost identificate, informează Mediafax.

Înainte de a lua această decizie, Piedone a convocat conducerea Direcției Generale de Poliție Locală, pentru a vedea  cum își desfășoară activitatea agenții de la Dispecerat și, de asemenea, cât de repede ajung echipajele aflate pe teren la sediul Primăriei Sectorului 5.

Totuși, vor exista și câteva excepții. Echipele de intervenție și cei de la Poliția Rutieră vor beneficia în continuare de autoturisme, pentru că aceștia trebuie să asigure rapid siguranța și ordinea în sector. De asemenea, și cei care lucrează pe tura de noapte vor circula cu mașinile Poliției Locale Sector 5.

Cristian Popescu Piedone, despre polițiștii locali care vor patrula pe jos: „Doar așa vor vedea situația reală din sector și vor putea să verifice fiecare străduță în parte”

Am sesizat că polițiștii locali aleargă după fantome. Aleargă după cei care comit acte de vandalism, dar se pare că nu îi văd, pentru că nici nu îi prind, nici nu îi sancționează. Am văzut bănci distruse, coșuri de gunoi rupte, stațiile de autobuz și blocuri desenate, mașini vandalizate… și niciun vinovat. Polițiștii locali nu au aplicat nici măcar o amendă pentru aceste acte de vandalism. Începând de astăzi, aceștia vor merge la pas prin sector, fără autoturismele Poliției Locale Sector 5. Doar așa vor vedea situația reală din sector și vor putea să verifice fiecare străduță în parte. Cred că până acum mergeau cu viteză prea mare cu mașinile și acesta este motivul pentru care nu au identificat persoanele care comit acte de vandalism. Doar echipajele de intervenție și cele ale poliției rutiere vor beneficia în continuare de mașini, pentru că ele trebuie să fie pregătite să intervină rapid în orice situație. Le-am cerut polițiștilor locali ca începând de astăzi, să fie mult mai vigilenți și să aplice sancțiuni maxime atunci când este cazul. Trebuie să aibă grijă de acest sector și de cetățeni, pentru asta sunt plătiți. Trebuie să ne asigurăm că investițiile pe care le vom face nu vor fi distruse peste noapte”, a transmis edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Piedone, cu ochii pe bunicuțele care vând legume pe străzile din jurul piețelor! Ce a decis în privința lor primarul Sectorului 5

Cristian Popescu-Piedone nu mai vrea să vadă femei de la țară care vând un coș de ouă, fructe sau legume pe trotuare, printre blocuri, pe alei înguste, în sectorul 5.

De acum încolo, promisiunea edilului de la „5” este că „bunicuțele vor avea acces gratuit la tarabele din piețe”. Decizia este una executorie și se aplică deja din 6 aprilie.

Cristian Popescu Piedone denunță ”un tun de aproximativ 1 milion de euro” în Sectorul 5 din Capitală, dat de Daniel Florea

Cristian Popescu Piedone l-a denunțat și l-a dat pe mâna DNA pe Daniel Florea. Actualul primar îl acuză pe Daniel Florea, fostul primar, că a dat „un tun” de un milion de euro, în perioada exercitarii mandatului.

Primarul Sectorului 5 afirmă că fosta administrație a dat „un tun” de aproape un milion de euro înainte de alegeri prin Economat Sector 5 SRL.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here