Declarațiile cutremurătoare ale familiei românului care a stat 13 ani într-o morgă din Spania. De ce nu au aflat copiii lui după ce a fost găsit că a murit

0
71

Un român în vârstă de 53 de ani a murit în toamna lui 2007 în regiunea Moncada, din Spania, iar trupul său a fost păstrat la Institutul de Medicină Legală din Valencia timp de 13 ani în care nu fusese identificat. Familia lui Dumitru Ionescu explică de ce a reclamat dispariția acestuia la 12 ani după.

Dumitru Ionescu avea doi copii, o fată și un băiat, iar familia abia se reunise în Spania în perioada în care acesta a dispărut.

„Este foarte greu și dureros să afli că tatăl tău a stat mort într-un congelator, timp de treisprezece ani”, a susținut fiica bărbatului, care la momentul în care tatăl ei a dispărut avea 18 ani.

Românul care a stat 13 ani într-o morgă din Spania obișnuia să plece de acasă

Familia Ionescu abia se reunise în Spania întrucât mama copiilor și fata trăiau deja în Moncada de ceva timp atunci când tatăl și băiatul li s-au alăturat. Dumitru Ionescu a dispărut în luna noiembrie a anului 2007, atunci când se dusese cu soția lui la magazin iar el rămăsese afară să o aștepte.

La momentul respectiv, soția lui s-a întors acasă crezând că îl va găsi acolo, însă nici urmă de român. Familia a decis să nu raporteze dispariția bărbatului întrucât oricum nu plecase cu actele la el și credeau că se va întoarce deoarece nu era prima dată când plecase de acasă. Astfel, la trei luni după dispariția, soția lui Dumitru i-a raportat dispariția la poliția din Burjassot.

„Am sperat că este în viață, că a plecat din propria voință și că într-o bună zi se va întoarce sau ne va contacta”, a povestit Jorje, fiul lui Dumitru, care la vreme dispariție românului avea 19 ani.

Garda Civilă anunțase în presă că a fost găsit trupul unui bărbat

La momentul găsirii trupului lui Dumitru într-o râpă, de către niște copii care se jucau cu mingea, Garda Civilă a publicat un anunț în care solicita ajutorul pentru identificarea bărbatului, însă din cauza faptului că băitatul venise de curând în Spania și nu știa limba, nu citea presa și nu a văzut anunțul. Trupul românului decedat în toamna lui 2007 a fost păstrat timp de 13 ani în congelatorul Institutului de Medicină Legală din Valencia.

„Tatăl meu și cu mine tocmai venisem din România, în acea vară, iar sora mea și mama deja locuiau, de ceva vreme, în Moncada. În acel moment nu citeam presa, pentru că nu înțelegeam nimic în limba spaniolă”, a mai povestit Jorje pentru elperiodico.com.

În urmă cu doi ani, familia românului, care locuise în Spania, a depus o cerere referitoare la dispariția lui, pe 7 noiembrie 2019. Astfel, românul a fost identificat abia la sfârșitul lui 2020 drept Dumitru Ionescu, care decedase la vârsta de 53 de ani. Identificarea a durat aproape un an de zile deoarece a fost nevoie de realizarea unor teste genetice cu probe date de fiica lui pentru a vedea dacă ADN-ul se potrivește.

Decesul bărbatului a fost pronunțat la mai bine de 13 ani după ce a avut loc, după identificare, întrucât Tribunalul Moncada a dispus pe 15 aprilie eliberarea unui certificat de deces. De asemenea, autoritățile au autorizat cererea fiicei românului de a-l înmormânta.

Familia l-a înmormânt pe 23 aprilie în cimitirul municipal din Valencia.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here