Furnizarea căldurii în Capitală va fi sistată, începând de marți. Care sunt obiectivele speciale exceptate de la această măsură

0
576

Termoenergetica Bucureşti a anunțat ca bucureștenii nu vor mai primi căldură în apartamente, începând de marți, având în vedere încălzirea vremii, potrivit companiei municipale Termoenergetica București.

Termoenergetica Bucureşti a anunțat încheierea sezonului de încălzire 2020 – 2021, astfel că începând de marți sunt iniţiate, progresiv, procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către cei racordaţi la sistemul centralizat de termoficare.

Bucureştenii din mai multe zone ale Capitalei au reclamat că acum au caloriferele fierbinţi, deşi afară temperaturile trec de 25 de grade, după ce toată iarna au suferit de lipsa apei calde şi a încălzirii.

 

„Astfel, începând cu data de 4 mai 2021, sunt iniţiate procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Bucureşti. Oprirea agentului termic pentru căldură este făcută progresiv, prin reducerea temperaturii de livrare şi prin închiderea instalaţiilor către consumatori, efectele fiind resimţite pe tot parcursul următoarelor 72 de ore”, precizează Termoenergetica.

Oprirea agentului termic va fi realizată progresiv, prin reducerea temperaturii de livrare şi prin închiderea instalaţiilor către consumatori, efectele fiind resimțite pe tot parcursul următoarelor 72 de ore, mai arată comunicatul de presă.

Excepție de la furnizarea căldurii în Capitală

De la această măsură fac excepţie obiectivele speciale – spitale, creşe, şcoli, grădiniţe, etc. – în cazul cărora sistarea serviciilor de încălzire se va face la solicitarea scrisă a reprezentanţilor acestor instituţii.

Măsura este luată în conformitate cu prevederile articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, modificat prin H.G. 337/2018, care precizează că „oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10 grade Celsius, între orele 20.00 – 06.00”.

Pentru informaţii suplimentare, clienţii au la dispoziţie numerele de telefon 0800.820.002 şi 031/9442.

În această iarnă în Capitală au fost mai multe probleme în furnizarea căldurii și a apei calde. Primarul Nicușor Dan a promis însă că iarnă viitoare, o parte din aceste probleme se vor rezolva.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here