România oferă peste 100.000 doze de vaccin împotriva COVID-19, ca ajutor umanitar pentru Republica Moldova

0
65

Peste 100.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 vor fi oferite de România ca ajutor umanitar pentru Republica Moldova.

Statul român va oferi peste 100.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, ca ajutor umanitar pentru Republica Moldova.

Ajutor umanitar de peste 100.000 doze de vaccin împotriva COVID-19

Potrivit unui comunicat, asigurarea transportului celor 100.800 doze în Republica Moldova se va realiza prin structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv prin Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, conform prevederilor legale.

„La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 5 mai a.c., Hotărârea de Guvern pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 41 alineat (4) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Prin acest act normativ se aprobă acordarea unui ajutor umanitar, cu tilul gratuit, pentru Republica Moldova în vederea gestionării pandemiei de COVID-19. Ajutorul umanitar constă în acordarea a 100.800 de doze de  vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății în cadrul Programului Național de Vaccinare și livrate de către Compania AstraZeneca.

Asigurarea transportului celor 100.800 doze în Republica Moldova se va realiza prin structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv prin Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, conform prevederilor legale”, se arată într-un comunicat al Executivului.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here