Cap de urs, desen de Leonardo da Vinci pe numai 7 cm pătrați. Prețul incredibil cerut la licitație!

0
187

O schiță reprezentând un cap de urs, desen de Leonardo da Vinci, va fi scoasă la licitație de Casa Christie’s. Se vorbește deja despre un preț de vânzare ce poate ajunge până la uriașa sumă de 16,7 milioane de dolari. Maestrul renascentist a creionat imaginea pe o bucățică de hârtie, de numai 7 centimetri pătrați.

Licitația schiței făcute de Da Vinci va fi vedeta evenimentului organizat de Casa Christie’s în data de 8 iulie.

„Cap de urs” este un desen realizat în punct de argint pe hârtie. Punctul de argint este un instrument de desen folosit în Evul Mediu, constând într-o tijă din argint cu vârful ascuţit. Conform organizatorilor licitaţiei, acest desen este unul dintre cele opt realizate de Leonardo da Vinci şi aflate în colecţii particulare.

Cunoscătorii se așteaptă la un preț record de vânzare

Preţul estimat pentru vânzarea schiței este între 8 şi 12 milioane de lire sterline (11,1 – 16,7 milioane de dolari). Casa Christie’s anunță că desenul „Cap de urs” va depăşi preţul de peste 8 milioane de lire sterline obţinut la o licitaţie din 2001 pentru „Cal şi Călăreţ”, de Leonardo da Vinci.

Am toate motivele să cred că vom depăşi un nou record în iulie pentru «Cap de urs», unul dintre ultimele desene realizate de Leonardo care va fi scos pe piaţă”, a declarat Stijn Alsteens, reprezentant al Christie’s Paris.

„Cap de urs”, istoria unui desen aparte

Primul proprietar cunoscut al acestui desen este pictorul englez Thomas Lawrence. La moartea sa, în 1830, desenul a intrat în posesia dealerului său de artă, Samuel Woodburn. Acesta l-a vândut Casei Christie’s în 1860 pentru suma de 2,5 lire sterline (3,5 dolari). Proprietarul actual se află în posesia desenului din 2008.

Desenul „Cap de urs” este expus sâmbătă la sediul Christie’s din New York, urmând ca apoi să fie expus şi la Hong Kong, în cursul lunii mai. Din iunie, desenul maestrului renascentist va fi expus la Londra, unde se va afla până la organizarea licitaţiei.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here